Home » OBAVEŠTENJA » Izjava Milene Antić iz Ministrstva rada je u praksi tačna

Izjava Milene Antić iz Ministrstva rada je u praksi tačna

Beograd, 11.09.2018.- Predstavnik ministarstva za rad Milena Antić koja je tokom gostovanja u Beogradskog hronici na prvom programu Radio-televizije Srbije rekla “da nijedan poslodavac neće da zaposli ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela, kao i da je poslodavcu potrebna žena koja radi” je u suštini tužna, istinita i u praksi tačna.

Možda je gospođa Antić to izgovorila nespretno i na štetu rejtinga svog ministarstva, ali je u praksi njena izjava suštinski tačna, jer smo svedoci da se gotovo svi zakoni u Srbiji, pa čak i sam Ustav besomučno krše i izvrću u korist pojedinaca ili interesnih grupa, dok nadležne institucije koje treba da ih štite i sprovode često zatvaraju oči.

Današnju ocenu ministra Đorđevića da je izjavu svoje službenice ocenio skandaloznom i da je naložio da ona bude adekvatno sankcionisana, kao i da će to biti poslednja opomena njoj i svima da takve stvari ne smeju da se izgovore, vidimo isključivo kao vid nerazumevanja suštine problema , zastrašivanja i pretnje zaposlenima u ministarstvima da moraju po svaku cenu bespogovorno da hvale zakone koji se teško sprovode u praksi.

Može ministar Đorđević da se izvinjava koliko god hoće i da promoviše natalitet, međutim, istina je samo jedna, a to je da spornim Zakonom o finansijskoj podršci država štedi na trudnicama, umesto da im pomaže.

 

Informativna služba

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*