Home » KAMPANJE » IZ LEVOG UGLA: Željko jedini levičar i opozicionar

IZ LEVOG UGLA: Željko jedini levičar i opozicionar

Beograd, 05.02.2017. –

Autor: Petar Pan. –

U iščekivanju da vladajuća Srpska napredna stranka odredi da li će njen kandidat na izborima biti Aleksandar Vučić ili Tomislav Nikolić, sve veći broj kandidata obelodanjuje svoje učešće na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Levičarski i stvari radničke klase naklonjeni birači na ovim izborima nikako ne smeju da budu obmanuti i da uzalud protraće svoj glas. Kako su svesni da će kandidat naprednjaka nastaviti sa sprovođenjem anti-radničke politike u interesu krupnog kapitala tako isto treba da im bude jasno da u takozvanoj građanskoj opoziciji postoje mnogi koji žele da im prodaju „kukavičje jaje“ lažno se predstavljajući kao „prijatelji radnika“.  Tako je recimo, Socijaldemokratska unija nedavno obelodanila kako će na izborima podržati Sašu Jankovića jer će on u slučaju da bude izabran za predsednika „nastaviti i unaprediti svoje zalaganje za prava i slobode radnika i radnica”. Ovakav stav je potpuno pogrešan i predstavlja zamenu teza.

Saša Janković se nikad nije zalagao za prava radnika niti se kao zaštitnik građana suprotstavio njihovom tlačenju. Dokazi su brojni. Saša Janković nikada nije osudio anti-radnički i anti-narodni Zakon o radu koji je zavio u crno radne ljude u Srbiji. Saša Janković nije pokrenuo nijedan proces protiv stranih i domaćih privatnih kompanija koje su mobingovale svoje radnike i radnice. Saša Janković nikada nijednom rečju nije osudio surovu eksploataciju radničke klase u Srbiji i strani kapital koji iznosi profit iz zemlje zahvaljujući povlasticama koje im je obezbedila ova vlast ali isto tako i ona Demokratske stranke koja sada stoji iza Jankovićeve kandidature. Sama činjenica da Jankovića podržava takozvana “građanska Srbija” koja se ponosi svojim ekonomskim liberalizmom žutom bojom podvlači činjenicu da između kandidata SNS i Jankovića nema suštinske razlike, obojica su zastupnici interesa krupnog kapitala.

To važi od reda i za sve ostale kandidate koji će učestvovati na izborima sa izuzetkom jednog. Jedini istinski predstavnik levice i radničke klase na izborima za predsednika Srbije je Željko Veselinović, kandidat udruženja građana “Radnik nije rob” i predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Sa punim pravom se može reći i da je Željko jedini istinski opozicionar na predstojećim izborima jer je u opoziciji ne samo prema vlasti već i društvenom sistemu u kome živimo. Dok svi ostali kandidati služe istog gazdu, stranu ili domaću buržoaziju, jedini se Željko, svojim programom, suprotstavlja  kapitalističkom  eksploatatorskom sistemu, zalaže za socijalizam i time jedini istinski zastupa interese radničke klase, kojoj i sam ponosno pripada. Jedino se  Željko suprotstavlja prodaji velikih privrednih sistema, zalaže za opstanak preduzeća u restrukturiranju, obećava da će iz zemlje izbaciti strane poslodavce koji mobinguju radnike,  da će ukinuti subvencije stranim investitorima i usmeriti ih za rad domaćih fabrika koje je uništila nesposobna buržoaska vlast, da se formira nacionalna razvojna banka za podršku domaćoj privredi, prekid odnosa sa lihvarskim organizacijama poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke i stvaranje zajedničkih preduzeća sa mešovitim kapitalom iz progresivnih zemljama poput Belorusije gde  je nezaposlenost gotovo u potpunosti eliminisana. Jedini kandidat koji se glasno i jasno suprotstavlja neoliberalnom kapitalizmu vampiru koji na slamčicu pije krv radnim ljudima Srbije  je Željko Veselinović.

Stoga dileme nema niti je može biti. Sve levičarske organizacije, pojedinici, sindikalni i studentski aktivisti, ljudi koji žive od svoga rada nikako ne treba da slede pogrešan put SDU i još nekih grupa koje podržavaju kandidata krupnog kapitala Sašu Jankovića, već poput Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije treba da daju bezrezervnu podršku i pozovu da se na izborima glasa za Željka Veselinovića.

Sve progresivne snage u Srbiji, radnici, seljaci, studenti, omladina, penzioneri i intelektualci koji žive od svoga rada moraju da stvore ujedinjeni front podrške kandidaturi jedinog  istinskog levičara i opozicionara među pretedentima na poziciju predsednika Srbije, Željka Veselinovića!

SVE KOJI KRŠE PRAVA RADNIKA TREBA ISTERATI IZ ZEMLJE

LAJKUJ I PODELI!- SVE KOJI KRŠE PRAVA RADNIKA TREBA ISTERATI IZ ZEMLJE, PORUČUJE ŽELJKO VESELINOVIĆ IZ NAJBORBENIJEG SINDIKATA RADNIKA SRBIJE!

Posted by Udruženi Sindikati Srbije Sloga on Dienstag, 29. November 2016

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Alal vera. Potpisujem svaku rec. Moj glas ide Zeljku Veselinovicu. Od 2000 ne izlazim ni na jedne izbore. Na ove cu izaci i glasati sa apetitom. Nadam se da je ovo pocetak stvaranja prave levice. Desnice imamo za izvoz, a levice nigde. Samo glas za Zeljka Veselinovica nije u bunar bacen glas.

  2. gordana bogdanovic

    Moj glas ide vama. Ali vi morate da se pojavljujete i na tv, jer kad god kazem nekome da glasa za Zeljka svi me pitaju , a ko je on ! Morate, molim vas da se izborite za medijski prostor. Pa imate i alternativne medije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*