Home » КАМПАЊЕ » ИЗ ЛЕВОГ УГЛА: Жељко једини левичар и опозиционар
ИЗ ЛЕВОГ УГЛА: Жељко једини левичар и опозиционар

ИЗ ЛЕВОГ УГЛА: Жељко једини левичар и опозиционар

Београд, 05.02.2017. –

Аутор: Петар Пан. –

У ишчекивању да владајућа Српска напредна странка одреди да ли ће њен кандидат на изборима бити Александар Вучић или Томислав Николић, све већи број кандидата обелодањује своје учешће на предстојећим председничким изборима у Србији.

Левичарски и ствари радничке класе наклоњени бирачи на овим изборима никако не смеју да буду обманути и да узалуд протраће свој глас. Како су свесни да ће кандидат напредњака наставити са спровођењем анти-радничке политике у интересу крупног капитала тако исто треба да им буде јасно да у такозваној грађанској опозицији постоје многи који желе да им продају „кукавичје јаје“ лажно се представљајући као „пријатељи радника“.  Тако је рецимо, Социјалдемократска унија недавно обелоданила како ће на изборима подржати Сашу Јанковића јер ће он у случају да буде изабран за председника „наставити и унапредити своје залагање за права и слободе радника и радница”. Овакав став је потпуно погрешан и представља замену теза.

Саша Јанковић се никад није залагао за права радника нити се као заштитник грађана супротставио њиховом тлачењу. Докази су бројни. Саша Јанковић никада није осудио анти-раднички и анти-народни Закон о раду који је завио у црно радне људе у Србији. Саша Јанковић није покренуо ниједан процес против страних и домаћих приватних компанија које су мобинговале своје раднике и раднице. Саша Јанковић никада ниједном речју није осудио сурову експлоатацију радничке класе у Србији и страни капитал који износи профит из земље захваљујући повластицама које им је обезбедила ова власт али исто тако и она Демократске странке која сада стоји иза Јанковићеве кандидатуре. Сама чињеница да Јанковића подржава такозвана “грађанска Србија” која се поноси својим економским либерализмом жутом бојом подвлачи чињеницу да између кандидата СНС и Јанковића нема суштинске разлике, обојица су заступници интереса крупног капитала.

То важи од реда и за све остале кандидате који ће учествовати на изборима са изузетком једног. Једини истински представник левице и радничке класе на изборима за председника Србије је Жељко Веселиновић, кандидат удружења грађана “Радник није роб” и председник Удружених синдиката Србије “Слога”.

Са пуним правом се може рећи и да је Жељко једини истински опозиционар на предстојећим изборима јер је у опозицији не само према власти већ и друштвеном систему у коме живимо. Док сви остали кандидати служе истог газду, страну или домаћу буржоазију, једини се Жељко, својим програмом, супротставља  капиталистичком  експлоататорском систему, залаже за социјализам и тиме једини истински заступа интересе радничке класе, којој и сам поносно припада. Једино се  Жељко супротставља продаји великих привредних система, залаже за опстанак предузећа у реструктурирању, обећава да ће из земље избацити стране послодавце који мобингују раднике,  да ће укинути субвенције страним инвеститорима и усмерити их за рад домаћих фабрика које је уништила неспособна буржоаска власт, да се формира национална развојна банка за подршку домаћој привреди, прекид односа са лихварским организацијама попут Међународног монетарног фонда и Светске банке и стварање заједничких предузећа са мешовитим капиталом из прогресивних земљама попут Белорусије где  је незапосленост готово у потпуности елиминисана. Једини кандидат који се гласно и јасно супротставља неолибералном капитализму вампиру који на сламчицу пије крв радним људима Србије  је Жељко Веселиновић.

Стога дилеме нема нити је може бити. Све левичарске организације, појединици, синдикални и студентски активисти, људи који живе од свога рада никако не треба да следе погрешан пут СДУ и још неких група које подржавају кандидата крупног капитала Сашу Јанковића, већ попут Нове комунистичке партије Југославије и Савеза комунистичке омладине Југославије треба да дају безрезервну подршку и позову да се на изборима гласа за Жељка Веселиновића.

Све прогресивне снаге у Србији, радници, сељаци, студенти, омладина, пензионери и интелектуалци који живе од свога рада морају да створе уједињени фронт подршке кандидатури јединог  истинског левичара и опозиционара међу претедентима на позицију председника Србије, Жељка Веселиновића!

SVE KOJI KRŠE PRAVA RADNIKA TREBA ISTERATI IZ ZEMLJE

LAJKUJ I PODELI!- SVE KOJI KRŠE PRAVA RADNIKA TREBA ISTERATI IZ ZEMLJE, PORUČUJE ŽELJKO VESELINOVIĆ IZ NAJBORBENIJEG SINDIKATA RADNIKA SRBIJE!

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Dienstag, 29. November 2016

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

2 comments

  1. Alal vera. Potpisujem svaku rec. Moj glas ide Zeljku Veselinovicu. Od 2000 ne izlazim ni na jedne izbore. Na ove cu izaci i glasati sa apetitom. Nadam se da je ovo pocetak stvaranja prave levice. Desnice imamo za izvoz, a levice nigde. Samo glas za Zeljka Veselinovica nije u bunar bacen glas.

  2. Moj glas ide vama. Ali vi morate da se pojavljujete i na tv, jer kad god kazem nekome da glasa za Zeljka svi me pitaju , a ko je on ! Morate, molim vas da se izborite za medijski prostor. Pa imate i alternativne medije.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top