Home » OBAVEŠTENJA » I predsednik Sloge govorio na kineskom

I predsednik Sloge govorio na kineskom

Predsednik udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović obratio se putem društvenih mreža video porukom predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu.

Na samom uvodu Veselinović se obratio na kineskom jeziku, ali je ubrzo nastavio na srpskom uz obrazloženje da je kineski jezik težak da bi mogao da se nauči preko noći.

On je kao predsednik radničkog sindikata “Sloga” na srpskom jeziku izrazio veliko poštovanje što će predsednik Si posetiti Srbiju naredne godine i što će primiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Veselinović je javno zamolio da prilikom susreta i razgovora sa našim predsednikom i privrednicima sa obe strane, skrene pažnju da kineske kompanije koje posluju u Srbiji ulože veća sredstva u filtere za zaštitu životne sredine zbog, kako je rekao “zagađenja vazduha koje je i deset puta veće od dozvoljene granice”.

“To Vam kažem iz razloga jer sam rođen u Smederevu, gradu u kome je kineska čeličana „Hestil“ strateški partner Srbiji. Slično je i u drugim srpskim gradovima, poput rudarskog grada Bora i drugih gradova gde posluju kineske kompanije”, rekao je on.

Veselinović je na kraju obraćanja izrazio veliku zahvalnost, uz prijateljski pozdrav kineskom narodu od radnika Srbije.

Njegovo obraćanje će biti dostavljeno u pisanoj formi i Ambasadi Narodne Republike Kine u Beogradu.

 

Informativna služba

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/811771059289034/’ width=’700′]

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*