Home » OBAVEŠTENJA » Grčki model za srpske radnike

Grčki model za srpske radnike

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zalažu se za zabranu rada velikih trgovinskih centara i šoping molova u Srbiji nedeljom, jer je položaj radnika i očuvanja porodice lošiji i gori nego ikada, a rad nedeljom postao pravilo koje se zloupotrebljava.

Smatramo da bi država trebala zakonom da propiše radno vreme slično onom u Grčkoj, koje bi se završavalo subotom popodne i trajalo do ponedeljka ujutro, prvog radnog dana sedmice.

Slažemo se da treba poštovati investitore koji su uložili novac u biznis, ali treba poštovati i radnike koji su u većini i njihovo pravo na odmor vikendom u krugu porodice, na način kako to oni žele.

Svako dalje zagovaranje ili nametanje rada nedeljom kao obavezu samo će nastaviti dalje urušavane prava zaposlenih i njihovo prezaduživanje promovisanjem kupohiličarskih vrednosti, posebno kod mladih generacija.

Ukoliko država ne bude imala sluh za hitno rešavanje ovog problema, čeka nas totalno uništanje porodice kao institucije i sve veća ekonomska zavisnost od “milosti krupnog kapitala”.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*