Home » OBAVEŠTENJA » Delez da kaže kolika je januarska zarada kasira

Delez da kaže kolika je januarska zarada kasira

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju kompaniju „Delez“ da javno saopšte i kažu kolika je januarska zarada kasira koji je sa srednjim stepenom obrazovanja prebačen na istu poziciju sa osnovnom školom.

Kolike su njihove zarade uvećane u odnosu na decembarsku zaradu i istu poziciju?

Ovo tražimo jer je „Delez“ javno obećao da ni jednom radnom mestu u njihovoj maloprodaji od 1. januara 2022. godine zarada neće biti smanjena, već će naprotiv zarade biti uvećane i za rast minimalne zarade u Republici Srbiji.

Razumemo da su zarade u kompaniji poslovna tajna, ali napominjemo da nas kao sindikat ne interesuju menadžerske zarade, već zarade onih koji rade u direktnoj prodaji, a to su kasiri i prodavci na sličnim pozicijama.

Ujedno zahtevamo da se odmah reši i problem sa nedostatkom noževa u njihovim maloprodajnim objektima i produži rok za kupovinu putem markica koje su potrošači skupljali, kako se kupci ne bi osećali prevarenima i istresali svoj opravdani bes na nedužne kasire koji ne mogu da snose odgovornost za nešto što kompanija pravda “nekakvim zastojem u distribuciji”, a oštećeni kupci „prevarom“.

Podsetimo, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su nedavno građane Srbije uoči božićnih praznika na bojkot kupovine u prodavnicama trgovinskog lanca “Delez”, objektima Maksi, Tempo, Šop end go zbog odluke da se kasirima od 1. januara ove godine obračunavaju zarade u skladu sa najnižim stepenom obrazovanja, osnovnom školom.

Nakon toga kompanija je obećala viša primanja.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*