Home » OBAVEŠTENJA » Delegacija Sloge razgovarala sa gradonačelnikom Šapca
Delegacija Sloge razgovarala sa gradonačelnikom Šapca

Delegacija Sloge razgovarala sa gradonačelnikom Šapca

Šabac – Beograd, 15.12.2018. godine – Delegacija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” predvođena predsednikom Željkom Veselinovićem održala je sastanak sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem.

Na sastanku se razgovaralo o tome da se radnicima Javno komunalnih preduzeća iznađe mogucnost isplate solidarne pomoći, kao i produženja kolektivnih ugovora i učešća Sloge u radu Socijalno-ekonomskog saveta grada Šapca.

Zbog težih uslova u kojima rade radnici javno-komunalnih preduzeća, predstavnici Sloge tražili su od gradinačelnika Zelenovića da se iznađe mogućnost za isplatu solidarne pomoći u budžetu za 2019. godinu, što je i potvrđeno da će biti ubačeno.

Tokom razgovora je istaknuto da trenutno postoji veliki dug države prema Šapcu i da se grad nezakonito raznim opstrukcijama kažnjava jer njime upravljaja opozicija, pa je samim tim i funkcionisanje grada otežano.

Takođe, istaknuto je da gradu i komunalnom sektoru nedostaje gotovo 400 radnika, međutim, njihovo upošljavanje je trenutno nemoguće, jer Vlada Srbije zakonom ne dozvoljava nova zapošljavanja.

Što se tiče kolektivnih ugovora dogovoreno je da se oni potpišu u što skorijem periodu i da se njima zadrže sva prava zaposlenih na trenutnom nivou.

Pored predsednika Sloge, Željka Veselinovića, delegaciju Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ su sačinjavali: Siniša Đakovac, Mirjana Divljaković i Snežana Lazić.

U nastavku pogledajte izjavu predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željka Veselinovića data TV Šabac.

Informativna služba

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top