Home » OBAVEŠTENJA » Da klečimo pred Vučićem, zbog toga smo poneli jastučiće

Da klečimo pred Vučićem, zbog toga smo poneli jastučiće

Beograd, 23. decembar 2014. godine — Danas se na Novom Beogradu odigrao nesvakidašnji radnički protest koji sve nas treba ozbiljno da prodrma i opomene. Trebamo li mi koji smo stvarali fabrike i preduzeća da ubuduće klečimo pred političarima za parče hleba?

Capture 1

foto: screenshot

Umesto da rešenje svojih problema traže ispred Vlade Srbije, radnici nekadašnje Industrije kotrljajućih ležaja (IKL) okupili su se danas ispred sedišta Srpske napredne stranke zahtevajući da ih primi premijer Vučić.

Bili su spremni da kleče. Za tu svrhu, poneli su i jastučiće, jer hladan je decembarski novobeogradski beton.

„Da klečimo pred Vučićem, zbog toga smo poneli jastučiće“, poručuju radnici.

Capture 2

foto: screenshot

Samo jastučići su im i ostali. Firma u kojoj su radili je u stečaju već četiri godine, prodata je netransparentno i zbog toga su na sudu.

Kao i mnogi radnici koji su u tranziciji ostali bez posla, bez isplaćenih zarada i prava na penziju, pitaju „kako do pravde u Srbiji?“

Radnici IKL-a su nakon današnjeg protesta pred sedištem SNS-a dobili obećanje da će ih Vučić u četvrtak primiti, međutim, ostaje pitanje – čemu služe druge institucije u Srbiji kada se sastanak sa premijerom zakazuje u Srpskoj naprednoj stranci.

Detaljnije u prilogu novinarke N1 Jovane Štetin  „Borba radnika IKL-a za plate i staž“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*