Home » OBAVEŠTENJA » Cilj je da sprečimo još gori Zakon o radu

Cilj je da sprečimo još gori Zakon o radu

Novi Zakon o radu trebalo bi da umesto pojma zaposleni vrati pojam radnika u pravne okvire. Svako ko ulaže rad, bez obzira na vrstu ugovora treba da ostvaruje prava koja iz ovog zakonskog akta proizilaze.

Panel diskusija na kojoj je predstavljen “alternativni” Zakon o radu održana je juče u Nišu, a na njoj su govorili autori Zakona i predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga”. Radna grupa koja je radila na ovom zakonu okupila je eksperte iz oblasti advokature, akademske sfere ali i iz sindikata i nevladinog sektora.

Prema rečima autora Zakona za TV “Nova S”, postojeći Zakon o radu nije u skladu sa savremenim standardima evropskog zakonodavstva, a ovaj predlog bi ukoliko bude prihvaćen trebalo to da ispravi.

–  Mi smo kroz naša zajednička iskustva probali da ispravimo neke nedoslednosti i propuste u sadašnjem Zakonu o radu, a takođe i da prihvatimo uporedne primere i praksu koju smo smatrali dobrim, pozitivnim i naprednim u smislu razvooja radnog prava, rekao je za Novu S dr. Mario Reljanović iz Centra za dostojanstven rad.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” upozorio je da postoji realna opasnost od novog Zakona po kineskom modelu.

–  Ono što je ključno i što mi želimo da radimo je to da sprečimo neki novi još gori Zakon o radu, zato što po našim informacijama i najavama koje imamo ova vlast priprema da naredne godine usvoji još gori Zakon koji će nažalost biti pravljen u nekim kineskim privrednim komorama. On bi potpuno obespravio naše radnike i bojimo se da bi imali prava koliko i vijetnamski radnici u Lin Longu, kazao je on.

 

Priredila Info služba USS Sloga

 

 

U nastavku prilog TV Nova S …

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/984615222474644′ width=’700′]

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*