Home » OBAVEŠTENJA » BRUTALNO: Čistka po leđima čistačice

BRUTALNO: Čistka po leđima čistačice

Kragujevac, 16.01.2017. –  Rukovodstvo JKP „Gradske tržnice Kragujevac su spremačicu Svetlanu Milenković posle 26 godina i osam meseci radnog staža proglasili tehnološkim viškom i brutalno šutnuli na ulicu. 

Ovu poštenu i vrednu ali nezaštićenu bolesnu šezdesetogodišnju radnicu na poslovima higijene delilo je svega devet meseci da ostvari zakonsko pravo na naknadu za nezaposlene u trajanju od dve godine, nakon čega je mogla i da se penzioniše.

Nažalost, nisu pomogle ni njene suze, ni molbe za još malo strpljenja dok ne stekne uslov za mogućnost da sa Nacionalne službe zapošljavanja dve godine prima nadoknadu i nakon toga se penzioniše.

Svetlana je postala deo nepregledne kolone socijalnih slučajeva koju vlast konstantno iz godine u godinu proizvodi pod plaštom nekakve racionalizacije, čuvajući svoje partijske kadrove, dok one nezaštićene poput ove higijeničarke bez trunke milosti i ljudskosti izbacuje na ulicu.

Sram te bilo DIREKTORE!

Opširnije o tragediji ove žene na: kragujevačke.rs

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*