Home » OBAVEŠTENJA » Vraćen na posao i sa njega odmah udaljen, “Kadija te tuži, Kadija te sudi”
Vraćen na posao i sa njega odmah udaljen, “Kadija te tuži, Kadija te sudi”

Vraćen na posao i sa njega odmah udaljen, “Kadija te tuži, Kadija te sudi”

Policijski službenik Milan Dumanović, srpski uzbunjivač i član Sindikata policije “SLOGA” protiv koga je podignuta optužnica za navodno otkrivanje službene tajne u aferi “Potočari” 2015, rešenjem direkcije policije MUP-a Srbije je vraćen na posao, ali je i odmah i udaljen sa posla zbog pokrenute krivične prijave do okončanja sudskog postupka.

Smatramo da je ovim samo potvrđeno da su institucije koje bi trebalo da štite građane od bahate vlasti pretvorene u privatni „kadiluk“, koje zastupaju  “stranački naibi u svojim nibijatima” poput Ministarstva policije koje je u konkretnom slučaju Dumanovića postupalo po sistemu “Kadija te tuži, Kadija te sudi”.

Dumanović je predhodno preko svog punomoćnika predstavnika Sindikata policije Sloga podneo zahtev za vraćanje na rad, te je rešenje Disciplinske komisije kojim je udaljen iz službe poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje.

U rešenju Direkcije policije od 25.10.2019. godine Dumanović je raspoređen u Policijsku upravu Pančevo – Policijsku ispostavu Alibunar na radno mesto vođe sektora. Međutim, direktor policije uvažio je i predlog načelnika Odeljenja policije Policijske uprave Pančevo da se Dumanović privremeno udalji iz službe, navodeći da su procenili da bi njegovo prisustvo u uniformi policijskog službenika štetilo interesima i ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova i imalo negativan uticaj na zaposlene u kolektivu.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će nastaviti sa podrškom Dumanoviću, ali i svim budućim uzbunjivačima, kako bi se otete institucije vratile u okvir pravne države i pravda postala opipljiva i dostupna za poštene građane.

Informativna služba

 

BIŠE O OVOJ TEMI: Milan Dumanović vraćen na rad i raspoređen u PS Alibunar

 

.

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top