Home » PRENOSIMO » Austrijski list Prese „Kritičari u Srbiji žive opasno“.

Austrijski list Prese „Kritičari u Srbiji žive opasno“.

„Pažnju izaziva podmetanje požara u kući šefa vojnog sindikata koji se zamerio predsedniku Vučiću. Iz Vlade nisu stigle izjave solidarnosti“, piše austrijski list Prese pod naslovom „Kritičari u Srbiji žive opasno“.

List prenosi da je ostao samo pepeo od vojnog bungalova u Surčinu gde živi Dejan Pavlović, predsednika sindikata „Sloga“ u Vojsci Srbije, te da mnogo šta ukazuje da je požar podmetnut. Bečki list prenosi da je Pavlović oštro kritikovao rukovodioce u vojsci, jer su navodno ugrožavali zdravlje vojnika tokom pandemije.  

„Umesto izraza solidarnosti sa žrtvom požara, iz Ministarstva odbrane stigla je samo pretnja tužbom protiv sindikata zbog uznemiravanja javnosti“, piše Prese.

List dodaje da srpska opozicija požar tumači kao „nastavak piromanske aktivnosti“ vlasti. Prese podseća na spaljivanje džamije u Beogradu 2004. i kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj 2018. godine.

„Američka organizacija Fridom haus svrstava Srbiju u hibridne režime umesto u demokratije“, dodaje list i podseća na slučaj novinarke Ane Lalić koja je bila pritvorena i na meti istrage zbog izveštavanja o stanju u Kliničko-boliničkom centru Vojvodine.

 

Opširnije na Dojče vele (DW) : Frankfurter rundšau: Vučić žuri na izbore pre recesije

 

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content