Home » OBAVEŠTENJA » Atak režima na sindikalni pokret

Atak režima na sindikalni pokret

Izvor: Danas, 05.09.2017.

Autor: Gojko Vlaović.- 

Apsolutno sam siguran da su povod za pretnje na račun moje porodice na internetu kritike koje sam nedavno uputio ženi koja je koordinatorka botova Srpske napredne stranke na društvenim mrežama.

Ona je, nastupajući na društvenim mrežama sa pozicija režima, iznela potpuno pogrešnu navodno pozitivnu sliku u nekim fabrikama u Srbiji, dok su u suštini u njima prisutni izuzetno teški uslovi rada, mobing zaposlenih je svakodnevan a plate su mizerno niske. Ja sam argumentovano kritikovao njen pokušaj da iskrivi istinu i od tada se protiv mene vodi orkestrirana kampanja botova Srpske napredne stranke – kaže za Danas Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, koji je pretnje na društvenim mrežama prijavio nadležnim organima.

Prema njegovim rečima, povodom njegove polemike sa pristalicama SNS na društvenim mrežama oglasili su se i mediji poput Televizije „Pink“ i dnevnih novina „Informer“, koji su, kako kaže, tendenciozno izveštavali o tom slučaju.

– S obzirom da je reč o medijima koji su naklonjeni vlastima pokušavali su da stvore sliku kako sam ja neko ko je drzak i upućujem neargumentovane kritike te su u cilju da me što više kompromituju u svojim prilozima potpuno pristrasno iznosili samo ono što odgovara pristalicama SNS. Od tog trenutka je krenula hajka simpatizera SNS na mene na društvenim mrežama. Da se razumemo, to se dešavalo i ranije, ali ovoliku količinu uvreda i drskosti nisam dosad doživeo. Ranije sam uvrede i pretnje ignorisao, ali sada je „dara prevršila meru“. Naime, osoba koja se na Fejsbuku predstavlja kao „Svetozar Pil“ mi je psovao „mrtvo dete“, nazivao „ustašom“ i pretio da „pazim šta radim“. Ovog puta sam se odlučio da slučaj prijavim jer su takve pretnje i uvrede nedopustive i treba im stati na put – poručuje naš sagovornik.

On očekuje da će policija i drugi nadležni organi brzo reagovati i procesuirati osobu koja mu je pretila.

– Do sada su se nadležni organi pokazali kao veoma ekspeditivni i uspešni u otkrivanju onih koji su, primera radi, pretili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preko društvenih mreža. To je sasvim opravdano, jer niko nema pravo da preti bilo kom, ali policija i tužilaštvo treba da pokažu objektivnost, to jest da ne postupaju selektivno i da takve slučajeve rešavaju i ako oštećeni nisu iz redova vlasti – ističe Veselinović.

Podsećanja radi, advokat Vladimir Todorić, pravni zastupnik predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željka Veselinovića, podneo je krivičnu prijavu Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika, saopštila je „Sloga“. Prijava je podneta protiv N. N. lica koje ima nalog na Fejsbuku pod imenom „Svetozar Pil“, zbog toga što je 29. 8. 2017. godine uputio ozbiljne pretnje predsedniku „Sloge“ i njegovom detetu preko te društvene mreže.

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*