Home » OBAVEŠTENJA » Aranđelovac: Traže smenu direktora Elektroporcelana
Aranđelovac: Traže smenu direktora Elektroporcelana

Aranđelovac: Traže smenu direktora Elektroporcelana

Beograd, 23. januar 2015. godine — Sindikat „Sloga“ AD Elektorporcelan iz Aranđelovca zatražio je od Agencije za privatizaciju smenu privremenog zastupnika kapitala tog preduzeća Darka Mišljenovića.

U zahtevu upućenom Agenciji se navodi da „Darko Mišljenović kao privremeni zastupnik kapitala svojom kadrovskom politikom, nestručnošću u obavljanju komercijalnih poslova i stvaranjem loših međuljudskih odnosa, polako gura preduzeće prema stečaju“.

Kao loš primer njegovog rukovođenja sindikat navodi da je „tokom njegovog mandata otuđena cela hala jednog pogona sa glavnom upravnom zgradom, dok je Cinkara, sa oko 2000 kg cinka ustupljena preduzeću Integral iz Topole, čiji je ugovor na uporno insistiranje sindikata još uvek nepoznat, što navodi na sumnju da on uopšte postoji“.

Pored mnogobrojnih primedbi vezanih za finansijsko poslovanje Elektroporcelana i transparentnost utrošenog novca – sindikat ističe i da se radnicima duguje skoro 18 zarada.

„Po čemu se to ocenjuje njegov rad, ako to očigledno nije finansijsko stanje preduzeća i ko će da odgovara za gubitke koji nastanu za vreme njegovog mandata?“, pita sindikat.

„Smatramo da gospodin Mišljenović nema kapaciteta da privatizaciju Elektroporcelana privede kraju i da je odavno trebao biti zamenjen, ali, kao i u slučaju prethodnog vlasnika, Agencija okleva, čeka da situacija postane neizdrživa, na granici sukoba, pa da reaguje“ – navodi se u zahtevu upućenom Agenciji za privatizaciju koje je potpisala predsednica sindikata „Sloga“ AD “Elektroporcelan“ Katarina Petrović.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top