Home » OBAVEŠTENJA » Apel ministru policije Stefanoviću

Apel ministru policije Stefanoviću

Beograd 28. decembar 2015. – Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan na svoj lični zahtev otpočeo je rano jutros 28.12.2015.godine u 7 časova štrajk glađu zbog nejasnih kriterijuma kojim se zaposleni u MUP proglašavaju tehnološkim viškom.

Kako je najavio, on će se tokom štrajka glađu nalaziti na svom radnom mestu, u službenim prostorijama  u ul. Omladinskih brigada br. 31, na drugom spratu, u kancelariji br. 42.

d. žebeljan

Dragan Žebeljan, predsednik Sindikata policije Sloga

Dragan Žebeljan je iskusni uniformisani i obučeni policajac u koga je država Srbija uložila novac za obuku, i koji je ranije po nejasnim kriterijumima iz Ministarstva unutrašnih poslova prebačen u Sektor za vanredne situacije, i jedini je predsednik sindikata koji je trenutno obuhvaćen izvršenom sistematizacijom radnih mesta koja od nove godine predviđa otpuštanje.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ apeluju na ministra policije Nebojšu Stefanovića da detaljno preispita svaku odluku o tehnološkom višku u MUP-u, pa i njegovu, imajući u vidu da je bilo propusta,  i da je on kao ministar više puta preko sredstava javnog informisanja kazao da će se svaki slučaj pojedinačno ispitati i da će se otpuštati isključivo oni koji su vršili krivična dela.

Ističemo činjenicu da Žebeljan nikada nije krivično osuđivan, da se protiv njega ne vodi nikakva istraga ili postupak, i da je u predhodnom periodu isključivo zbog svojih sindikalnih aktivnosti bio česta meta mobinga od strane nadležnih u Sektoru za vanredne situacije, zbog čega je tokom 2014. godine pokrenut postupak posredovanja, u skladu sa Zakonom o sprečavanju zlostavljanja na radu i koji je okončan pozitivnim sporazumom sa poslodavcem.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će pomno pratiti razvoj daljih događanja i preduzeti sve neophodne korake kako bi se kolege iz jednog od naših sindikata zaštitile.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content