Home » OBAVEŠTENJA » 9. maj, početak savezništva

9. maj, početak savezništva

Beograd,08.05.2018. g – Ove godine deveti maj za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ ne predstavlja samo Dan pobede nad fašizmom, već i dan kada će radnici po prvi put u novijoj istoriji u sazivu Skupštine Beograda imati svog autentičnog predstavnika iz redova radničkog sindikata.

Ako postoji još simbolike u devetom maju, onda je to u formiranju saveza, nekada saveza država suprotstavljenih ideologija (komunizam – kapitalizam) u cilju slamanja fašizma, danas je to savez u odborničkoj grupi koju okuplja Dragan Đilas, za suprotstavljanje narastajućoj autokratiji, gušenju demokratije i vladavine prava.

– Zahtevaćemo od Skupštine grada da nam se omogući formiranje kancelarije za pružanje podrške i pomoći radnicima koji su izloženi raznim problemima, od mobinga, šikane i nezakonitih otkaza u komunalnim preduzećima i drugim ustanovama koje spadaju u nadležnost grada Beograda, ističe predsednik Sloge Željko Veselinović

Predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u Skupštini Beograda, odbornik Željko Veselinović zastupaće sve radnike koji mu se obrate, bez obzira da li su zaposleni u privatnom sektoru ili preduzećima u vlasništvu države i grada Beograda.

Konstituisanje novog saziva u Skupštini Beograda održaće se sutra, 9. maja sa početkom u 10 časova.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*