Home » OBAVEŠTENJA » 9. maj, početak savezništva
9. maj, početak savezništva

9. maj, početak savezništva

Beograd,08.05.2018. g – Ove godine deveti maj za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ ne predstavlja samo Dan pobede nad fašizmom, već i dan kada će radnici po prvi put u novijoj istoriji u sazivu Skupštine Beograda imati svog autentičnog predstavnika iz redova radničkog sindikata.

Ako postoji još simbolike u devetom maju, onda je to u formiranju saveza, nekada saveza država suprotstavljenih ideologija (komunizam – kapitalizam) u cilju slamanja fašizma, danas je to savez u odborničkoj grupi koju okuplja Dragan Đilas, za suprotstavljanje narastajućoj autokratiji, gušenju demokratije i vladavine prava.

– Zahtevaćemo od Skupštine grada da nam se omogući formiranje kancelarije za pružanje podrške i pomoći radnicima koji su izloženi raznim problemima, od mobinga, šikane i nezakonitih otkaza u komunalnim preduzećima i drugim ustanovama koje spadaju u nadležnost grada Beograda, ističe predsednik Sloge Željko Veselinović

Predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u Skupštini Beograda, odbornik Željko Veselinović zastupaće sve radnike koji mu se obrate, bez obzira da li su zaposleni u privatnom sektoru ili preduzećima u vlasništvu države i grada Beograda.

Konstituisanje novog saziva u Skupštini Beograda održaće se sutra, 9. maja sa početkom u 10 časova.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top