Home » OBAVEŠTENJA » U poseti Sindikatu mašinovođa Sloga Srbija Kargo

U poseti Sindikatu mašinovođa Sloga Srbija Kargo

Beograd, 14. oktobar 2016. – Potpredsednik USS Sloga Vladimir Radosavljević i član Glavnog odbora Milenko Nikolić, u četvrtak, 13.10.2016. godine boravili su u poseti Sindikatu  mašinovođa Sloga Srbija Kargo.

capture

U radnom delu posete održan je sastanak sa članovima Izvršnog odbora na kojem je najpre Predsednik Sindikata mašinovođa Sloga Srbija Kargo Nebojša Dukanac predstavnike rukovodstva Sloge ukratko upoznao sa dosadašnjim radom tog sindikata, registrovanog u junu ove godine, kao i zadacima i planovima tog sindikata u narednom periodu.

Iz tog izveštaja jasno je vidljivo da se radi o sindikatu koji je od samog osnivanja vrlo uspešan, što dokazuju i činjenice da je u okviru svoje radne jedinice, sekcije za vuču vozova Užice Srbija Kargo a.d. već postigao reprezentativnost i već ostvario i neke konkretne uspehe u cilju zaštite materijalnog položaja zaposlenih. Zahvaljujući ovom sindikatu, mašinovođama je nakon zahteva poslovodstvu da im se vreme koje provedu na usputnim stanicama u čekanju na priključenje vozova na lokomotive kojima upravljaju uračuna u redovan rad, zarada uvećana u proseku za oko 4 000 dinara. Nakon toga su u nastavku sastanka Izvršnog odbora utvrđeni planovi za realizaciju nekih konkretnih ciljeva ovog sindikata u narednom periodu, kao i konkretni ciljevi sastanka u Beogradu sa najvišim poslovodstvom firme na kojem će se predstavnicima našeg sindikata iz Užica pridružiti i neko iz najužeh rukovodsva iz centrale sindikata.

Potom je u većoj sali za sastanke organizovan susret predstavnika USS Sloge sa zainteresovanim članovima sindikata, kojem je prisustvovao i predstavnik poslovodstva, šef sekcije za vuču vozova Užice Srbija Kargo a.d. – Vladimir Antonijević. Vladimir Radosavljević je prisutnim članovima predstavio sindikat USS Sloga izloživši ukratko istorijat sindikata, osnovna načela, Programske ciljeve i način funkcionisanja i delovanja našeg sindikata. Prisutne je upoznao i sa najvažnijim planovima u narednom periodu, ističući kao trenutno najaktuelnije organizaciju protesta ispred fabrika Geoks u Vranju i Jure u Nišu, a onda ih detaljno obavestio  i o razlozima i planovima u vezi  najavljene kandidature predsednika USS Sloga Željka Veselinovića za predsedničke izbore koji će se održati naredne godine. Podrška USS Sloge inicijativi grupe građana „Radnik nije rob“ da se Veselinović kandiduje na predstojećim izborima naišla je na opšte odobravanje članstva, kao i u svim sredinama u kojima smo je do sad promovisali. Razvila se jako konstruktivna diskusija u kojoj su učešće uzeli mnogi članovi Sindikata mašinovođa Sloga Srbija Kargo posle koje je opšti zaključak da ideje koje promoviše USS Sloga nailaze na   neskrivenu  podršku članstva, kao i da su očekivanja tog članstva od centrale jako velika.

Bio je ovo još jedan sastanak na kojem se potvrdila bliskost rukovodilaca iz centrale sindikata sa članstvom. Reakcija članstva na činjenicu da ne postoje nikakve barijere između vođstva sindikata i njegovih članova, već se pre svega na ovakvim sastancima razviju drugarski, kolegijalni i bratski odnosi je najpozitivniji njihov rezultat. Sindikat Sloga je sindikat koji se voli, i to je ono što se i ovom prilikom potvrdilo.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*