Home » OBAVEŠTENJA » Zar su heroji izdajnici?

Zar su heroji izdajnici?

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva nadležne, posebno predsednika Aleksandra Vučića da preispita odluku o tome da svi oni koji nisu vakcinisani a obole od korone neće dobiti puno plaćeno bolovanje.

Zabrinuti smo zbog ove činjenice tim pre što su u nekim jedinicama počela informisanja na kojima se vojnicima koji nisu vakcinisani spominje da je to jednako izdajstvu.

Ovakvo ophođenje može negativno da se odrazi na moral vojnika, a već je poznata činjenica da postoji odliv kadrova i da mnoge jedinice ne mogu normalno da funkcionišu.

Ono šta je za nas najvažnije je to – gde su u takvoj odluci analizirane profesionalne bolesti i nuspojave koje bi mogle vojniku nakon vakcinisanja ozbiljno da naruše zdravlje?

Dobro se zna da su mnogi vojnici bili učesnici u borbenim dejstvima, angažovani u teškim uslovima rada, pod stresom i da su uvek na braniku otadžbine kad god zatreba.

Neumesno je da se danas pod plaštom odbrane od nekakvog “nevidljivog neprijatelja” preti onima koji su uvek uz narod,  bilo da su to elementarne nepogode ili da svakodnevno vode brigu o bezbednosti države i njenih granica.

Pozivamo načelnika Generalštaba koji treba da brine o svojim potčinjenima da hitno reaguje i zaštiti svoje vojnike, ministra odbrane da stane u zaštitu zaposlenih i omogući da svako u skladu sa Ustavom I zvojim zdravstvenim stanjem može sam da odluči da li će se vakcinisati ili ne, a  predsednika Srbije da sagleda težinu izgovorenih reči i posledica koje one mogu proizvesti.

 

Sloga sindikat zaposlenih u MO i VS

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content