Home » OBAVEŠTENJA » Zahtevajmo život u društvu bez eksploatacije, siromaštva, izbeglica i ratova

Zahtevajmo život u društvu bez eksploatacije, siromaštva, izbeglica i ratova

Atina – Beograd, 01.05.2018. – Sindikati BIH, Kipra, Češke Republike, Danske, Francuske, Grčke, Iraka, Palestine, Srbije (Udruženi sindikati Srbije “Sloga”), Španije, Švedske, Turske, Sirije, potpisali su zajedničku izjavu kojom oštro osuđuju vojnu intervenciju u Siriji.

– Oštro osudujemo američki, britanski i francuski imperijalistički napad, uz podršku NATO i Evropske unije, protiv Sirije. Izražavamo našu međunarodnu solidarnost sa ljudima Sirije koji su suočeni sa patnjama 7-godišnjeg rata i pljačke.

Otvaramo falsifikovane dokaze i izgovore koje su imali imperijalisti za pokretanje ratova i intervencija kao što su ratovi u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji.

Situacija je opasna. Takmičenja velikih poslovnih grupa i kapitalističkih država za kontrolu gasa i nafte, energetskih linija i kontrole tržišta su eskalirale. Ovo je osnova imperijalističkih ratova.

Radnička klasa, njihovi narodi i njihova deca imaju veliku moć u svojim rukama koja se mogu pustiti na putu klasne borbe, borbe za pravo na radna mesta, plate i penzije, socijalna prava, protiv promene granica, protiv i ratova i intervencija.Našim borbama zahtevajmo mirni život u društvu bez eksploatacije, siromaštva, izbeglica i ratova.

Zato ćemo Međunarodni dan radnika 1 maj obeležiti štrajkima i velikim demonstracijama, poručili su čelnici najvećih evropskih i mediteranaskih sindikata iz Atine.

U Atini su i predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” koju predvodi predsednik Željko Veselinović.

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*