Home » OBAVEŠTENJA » WFTU osudio otpuštanje Marka Pantića u kompaniji Metech u Smederevu

WFTU osudio otpuštanje Marka Pantića u kompaniji Metech u Smederevu

Svetska federacija sindikata, WFTU, koja u svojim redovima okuplja više od 105 miliona radnika iz 133 zemlje širom sveta, osudila je danas otpuštanje našeg kolege Marka Pantića, predsednika Slogine organizacije  u belgijskoj kompaniji „Metech“ iz Smedereva, zbog njegove sindikalne aktivnosti.

U pismu se Metech poziva da povuče odluku o otkazu ugovora o radu Marku Pantiću i da se poštuju sindikalna prava i slobode.

WFTU ističe da je Metech u industrija čelika gde se moraju jačati mere zdravlja i zaštite na radu i da se solidarišu sa radnicima Metecha u Srbiji u svojim opravdanim zahtevima.

Marko Pantić, dobio je otkaz Ugovora o radu uz obrazloženje kao zavarivač nije ostvarujio rezultate rada, radni učinak, što apsolutno ne odgovara istini.

Radi se o sračunatoj i podloj odluci belgijskog rukovodstva i podaničkog menadžmenta Metech kompanije i sa kojom Sloga ima problema tri godine unazad zbog ometanja rada sindikata.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će povodom ovog nezakonitog otkaza nastaviti  aktivnost i organizovati proteste podrške ispred te kompanije o čemu će javnost u narednim danima biti blagovremeno obaveštena.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*