Home » SLOGA VESTI » U Vičićlendu plate manje nego u Džibutiju

U Vičićlendu plate manje nego u Džibutiju

Srbija po stanju u ekonomiji na nivou srednjerazvijenih afričkih zemalja u kojima vlada bezakonje i korupcija 

Beograd, 16.05.2017. – Direktor Mreže za poslovnu podršku u Srbiji Dragoljub Rajić upozorio je danas da su prosečne zarade u Srbiji ispod nivoa zarada afričkih zemalja i da je Srbija po stanju u ekonomiji na nivou srednjerazvijenih afričkih zemalja u kojima vladaju bezakonje i korupcija.

Rajić je agenciji Beta kazao da su više prosečne plate od građana u Srbiji u prošloj godini imali zaposleni u Angoli, Libiji, Zambiji, Lesotu, Južnoafričkoj Republici i Malaviju, gde su iznosile od 1.806,50 do 1.126,12 dolara.

„Srbiju su pretekli i Liberija, Namibija, Gabon, Svazilend, Kongo, Bocvana, Sudan, Džibuti, Obala Slonovače, Čad, Tanzanija, Ekvatorijalna gvineja, Maroko, Mozambik i Zimbabve, gde su plate iznosile od 998,93 do 397,78 dolara“, rekao je Rajić.

On je podsetio da je u 2016. godini prosečna neto pata u Srbiji iznosila 397,49 dolara ili 46.097 dinara.

Ako je za utehu, prema Rajiću, niže prosečne neto plate od Srba u prošloj godini imali u zaposleni u Mauritaniji, Gani, Keniji, Ruandi, Tunisu, Togu, Nigeriji, Somaliji, Ugandi, Egiptu, Senegalu i državi Mali, gde su zarade bile u iznosu od 332,68 do 114, 20 dolara.

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*