Home » OBAVEŠTENJA » Svoju borbu nastavljam, ovo nije kraj, ovo je samo promena načina borbe za ljudska i radnička prava

Svoju borbu nastavljam, ovo nije kraj, ovo je samo promena načina borbe za ljudska i radnička prava

Beograd, 2. januar 2015. – Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan danas je prekinuo štrajk glađu koji je započeo u ponedeljak 28. decembra 2015. godine. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju njegovu odluku o prekidu štrajka glađu, kao ekstremnog metoda koji u Srbiji odavno ne daje nikakve rezultate, već isključivo urušava zdravlje samog štrajkača.

U svom obraćanju prijateljima i javnosti na FB stranici Sindikata policije Sloga Žebeljan je naveo da mu motivacije za štrajk nije nedostajalo, međutim, kako je napisao „Teško je videti svoje najmilije, pre svega majku, sestru pa onda rođake i prijatelje kako pate i kako se nerviraju jer znaju da sam tvrdoglav i da to što radim ne vodi nigde već na nepopravljivo narušavanje zdravlja“

Žebeljan je istakao da je u samom startu znao da bitku sa sistemom neće dobiti, i da svako pametan zna da nije i ne može biti jači od državnog sistema.

„Njihovi resursi su neograničeni. Igraju nepravedno i prljavo, medije drže pod kontrolom, jednostavno, sve im se može“.

On je razočarano konstatovao i da ga tokom štrajka ni jedan od sindikata u MUP-u nije podržao, niti uputio pismo podrške, i izrazio čuđenje, jer će još mnogo njih ostati bez posla i da se svi nadaju da će izostankom „talasanja“ imati priliku da im se revidiraju rešenja.

„A koliko su u pravu i koliko je takvo razmišljanje pogrešno videće uskoro i sami“, navodi predsednik Sindikata policije Sloga.

Žebeljan je istakao da neće isticati one prijatelje i kolege od kojih je dobijao bezrezervnu podršku, pre svega da im se ne uzme za zlo.

„Ovo su teška vremena a ja sam po svemu sudeći ‘državni neprijatelj broj 1’. Ne zato što jesam, već zato što me drugi tako vide. A vide me oni koji su postali sve ono, sem patriote koje vole svoju domovinu i državu“.

Predsednik Sindikata policije Sloga navodi da on državu Srbiju voli i da je to pokazao kada je bilo potrebno i da će biti uvek spreman da je i sutra brani ako to ona od njega zatraži.

„Svoju borbu nastavljam, ovo nije kraj, ovo je samo promena načina borbe za ljudska i radnička prava“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju njegovu odluku o prekidu štrajka glađu, kao ekstremnog metoda koji u Srbiji odavno ne daje nikakve rezultate, već isključivo urušava zdravlje samog štrajkača.

 

Informativna služba

0

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*