Home » OBAVEŠTENJA » Sutra štrajk upozorenja u Krušiku

Sutra štrajk upozorenja u Krušiku

Četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik doneli su danas odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se održati sutra, u sredu 23.februara, u periodu od 12 do 13 časova, okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona.

Štrajkački odbor će pre toga, u 10 časova, ispred glavne kapije Krušika održati konferenciju za štampu gde će javnosti obrazložiti svoje štrajkačke zahteve.

Sindikati zahtevaju ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

Nakon najave a onda i odluke da se organizuje štrajk upozorenja, od strane rukovodstva Krušika je odmah krenulo sa zastrašivanjem zaposlenih.

“Kako su nam pristigle informacije o zastrašivanju zaposlenih od strane pojedinih rukovodilaca da se ne podrži štrajk upozorenja koji organizuju reprezentativni sindikati u sredu 23.02.2022.godine od 12 do 13 časova, svi zaposleni koji osećaju strah i koji misle da im je na neki način ugrožena egzistencija ili radno mesto mogu pružiti i moralnu podršku ovom skupu. Takođe stojimo na raspolaganju svakom zaposlenom kojem je na neki način upućena pretnja da anonimno prijavi pretnje i ucene svog rukovodioca, gde će sindikati u skladu sa zakonom protiv istih podneti odgovarajuće prijave i stati u maksimalnu zaštitu zaposlenih!”, stoji u obaveštenju reprezentativnih sindikata HK Krušik koje je okačeno na oglasnim tablama fabrike.

Informativna služba

 

 

….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*