Home » OBAVEŠTENJA » STEFAN MITROVIĆ: Smisao je da žele da me ućutkaju

STEFAN MITROVIĆ: Smisao je da žele da me ućutkaju

STEFAN MITROVIĆ: Smisao je da žele da me ućutkaju!

Nakon poslednjeg saopštenje Sindikata radnika pošte Sloga i izjava datih medijima da u Pošti Srbije većina radnika sve više radi na ivici gladi u nehumanim uslovima i da nema obezbeđena sredstva za rad, nad predsednikom tog sindikata Stefanom Mitrovićem istog dana i sutradan izvršena su dve spoljne kontrole Radne jedinice Zemun.

Šta je bio njihov smisao proveravao je reporter N1 Dimitrije Đurić u direktnom razgovoru sa Stefanom Mitrovićem.

Povodom poziva da juče u Radnoj jedinici Zemun, u njenom sedištu, razgovara sa nadređenima u vezi sa utvrđivanjem činjeničnog stanja spoljne kontrole kojoj je bio izložen prošle nedelje, a pošto je objavljeno saopštenje sindikata Sloga čiji on predsednik i izjava datim u medijima, odnosno na N1, Mitrović je rekao:

–  Nisam otišao juče na na taj razgovor u iz prostog razloga zato što poziv nema pravnu osnovu, jer se poslovodstvo nije pozvalo ni na jedan član akta našeg preduzeća, prosto se radi o neformalnom pozivu, a sve u cilju dodatnog pritiska na mene kako bih usmeno ili pismeno izjavio nešto što bi moglo da se zloupotrebi protiv mene kao što već uređeno šestog maja ove godine. Imamo potpunu podršku centrale iz Udruženih sindikata Srbije Sloga. Od avgusta imaćemo Željka Veselinovića našeg predsednika kao poslanika u Skupštini. Pavle Heđesi, potpredsednik Sloge je odbornik u Skupštini Grada Beograda, što znači da će se za naše probleme ubuduće još više čuti u javnosti.

Mitrović je posebno naglasio da rukovodstvo sindikata traži da im dostavi podatke imena i prezimena ljudi koji učestvuju u hajci na njega i kolege, kako bi se protiv njih ponele krivične prijave i da se prosto ne zaboravi ovo što se sada radi.

Neki misle da će večno sedeti u svojim foteljama i da im niko ništa ne može, da mogu da napadaju na radnike i na poštene ljude bez ikakve posledice. Malo su se prevarili u tome, spremićemo im odgovor i to vrlo brzo, zaključio je predsednik Sindikata radnika pošte Sloga Stefan Mitrović.

Izvor: N1 Video

Tekst: Sloga

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content