Home » OBAVEŠTENJA » Soldarnost sa otpuštenim kolegom iz Zastava oružje
Soldarnost sa otpuštenim kolegom iz Zastava oružje

Soldarnost sa otpuštenim kolegom iz Zastava oružje

Kragujevac – Beograd, 10.04.23019. – U kragujevačkoj fabrici Zastava oružje održan je zbor radnika zbog otkaza koji je dobio predsednik Samostalnog sindikata preduzeća Dragan Ilić.

Zbor solidarnosti organizovale su kolege iz Samostalog sindikata iz Kragujevca, a delegaciju našeg sindikata koja je pružila punu podršku i solidarnost predstavljali su najviši predstavnici “Sloge”;potpredsednik USS “Sloga” Predrag Đuric,I članovi GO Nemanja Stojanović i Nikola Erić.

Podršku su pružili i predstavnici UGS „Nezavisnost“ Kragujevca .

Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje, dobio je Odluku o otkazu Ugovora o radu.

Kao razlog za donošenje Rešenja o otkazu Ugovora o radu, navedeno je da se krećući u delegaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije, u automobilu predsednika SSSS, koja se uputila iz fabričkog kruga ka kancelariji direktora fabrike, propustio da se „čekira”, čime je ponovio ovaj prekršaj radne discipline.

Kako piše portal Pressek, prethodni propust, kada se Dragan Ilić takođe nije „čekirao”, dogodio se u uslovima organizovanog štrajka 24. maja prošle godine, kada je prošao kroz fabričku kapiju, što su sledili ostali radnici, onemogućivši tako poslodavcu da evidentira radnike koji učestvuju u akciji sindikata.

– Lično su mi doneli rešenje. Reč je o prevari, pošto odluka o čekiranju nije bilo obavezna za predstavnika sindikata. Nisam bio ni obavešten o toj odluci, što si oni iskoristili, kaže Dragan Ilić za portal Pressek.

On je dodao da je danas uspeo da uđe u krug fabrike, a da na rešenju stoji otkazni rok od 8 dana.

Na otkaz Draganu Iliću odmah je reagovao i Saveza samostalnih sindikata Kragujevca.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovaj čin smatraju nezakonitim i antisindikalnim jer guši i razara instituciju sindikata i prava na sindikalno i svako drugo organizovanje u skladu sa zakonom.

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top