Home » OBAVEŠTENJA » Smeniti direktora “Namenske” i završiti istragu o tragediji

Smeniti direktora “Namenske” i završiti istragu o tragediji

Beograd, 26.12.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” traže od nadležnih državnih organa hitno razrešenje i penzionisanje Radoša Milovanovića, direktora fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Lučani, i zahtevaju završetak istrage oko nesreće koja se dogodila 14. jula 2017 godine kada su u eksploziji stradala dva radnika.

Potpuno je neverovatno da je istraga o tragediji u toj fabrici nakon šest meseci još uvek u nekakvoj “predistražnoj fazi”, što jasno ukazuje da postoji namera da se protokom vremena ceo slučaj zataška i zaboravi.

Sumnjamo u to jer je “predistražna faza” u Srbiji odavno termin opasne manipulacije, budući da javnost ni danas ne zna odgovore na pitanja poput – ko su “fantomi” koji su rušili u beogradskoj Savamali.

Za Slogu je fabrika “Milan Blagojević” opasna i tehnološki zastarela barutana za sticanje profita izvozničkog lobija na čelu sa Radošem Milovanovićem, čovekom koji je trebao da bude odavno u penziji, ali se i dalje drži na čelu fabrike kao poslušna marioneta, jer kako drugačije opravdati tolike tragedije pod njegovim rukovodstvom.

Ko i zašto nastavlja da igra ruski rulet sa životima radnika i njihovih porodica u Lučanima je pitanje na koje će neko morati da odgovara kad tad.

Informativna služba 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*