Home » SAOPŠTENJA » Sloga u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju
Sloga u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju

Sloga u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju

Beograd, 27.03.2019. – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ formirao je još jednu sindikalnu organizaciju  u okviru svoje grane.

Radi se o sidikatu  Sloga u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju (SBCPRN), sa sedištem u Beogradu,  Sokobanjskoj 17a.

Prema rečima Predraga Đurića, predsednika Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“, ovaj sindikat  je za samo nekoliko dana predanim radom predsednika sindikata Slobodana Seca i poverenjem među zaposlenima došao blizu reprezentativnosti.

Ovim povodom održan je i sastanak sa direktorkom bolnice, kojem su pored Slobodana Seca, Predraga Djurića i njegovog potpredsednika Nikole Erića – prisustvovao I predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

Na sastanku su pored upoznavnja sa radom sindikata dogovorene i neke buduće  smernice delovanja u narednom periodu.

SBCPRN je osnovana pre 60. godina, kao Centar za cerebralnu paralizu.  Od samog osnivanja ustanova se bavila habilitacijom dece ometene cerebralnom paralizom, a otvaranjem objekta u Sokobanjskoj 17a, započinje se i sa ranom detekcijom i dijagnostikom cerebralne paralize i drugih pridruženih stanja.

Od januara 1969. godine Centar prerasta u Zavod za cerebralnu paralizu koji funkcioniše u sklopu Instituta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.  Avgusta 1989. godine Zavod se izdvaja iz Instituta za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i funkcioniše kao samostalna organizacija, a 1997. godine prerasta u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Informativna služba

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top