Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Povećati zarade za zdravstvo u skladu sa obećanjem

Sloga: Povećati zarade za zdravstvo u skladu sa obećanjem

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ zatražio je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da se odmah izmeni način za obračun i isplatu zarada svih zaposlenih u zdravstvu tako da ono postane stalno, a ne samo uvećanje kroz stimulaciju kako se to sada čini.

Predrag Đurić

Iako je vanredno stanje zbog Kovida 19 ukinuto pre više od mesec dana, sada je neophodno da se što pre izmeni pravilnik za obračun i isplatu osnovne zarade u skladu sa zakonom i time se ispuni obećanje da će zarade biti trajno uvećane.

Potrebno je da se Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija i Republički fond za zdravstveno osiguranje odmah dogovore i da se to primeni na sve zaposlene u zdravstvenom sistemu kroz izmenu Pravilnika o obračunu zarada čime bi se osnovna cena rada uvećala i time sve nedoumice oko uvećanja otklonile.

Zahtevamo da se to što pre učini, jer postoji opravdana bojazan da može doći do povećanja obolelih od virusa korone i povratka epidemije, a neispunjavanje obećanog bi negativno uticalo na sve zaposlene u zdravstvenom sistemu koji su bili i koji će opet biti na prvoj liniji fronta zaštite zdravlja stanovništva Republike Srbije.

U Beogradu, 17.06.2020.godine

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content