Home » OBAVEŠTENJA » Sloga podnela krivičnu prijavu protiv direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr. Dragana Malobabića
Sloga podnela krivičnu prijavu protiv direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr. Dragana Malobabića

Sloga podnela krivičnu prijavu protiv direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr. Dragana Malobabića

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podneli su nadležnom Javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr. Dragana Malobabića zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica iz člana 227. KZ RS.

Malobabić je kao odgovorno lice zdravstvene ustanove teško zloupotrebio svoj službeni položaj i mimo zakona od marta meseca ove godine članovima sindikata “Sloga” odbijenu sindikalnu članarinu uplaćivao na žiro račun drugom sindikatu, Sindikatu  medicinskih sestara i tehničara Srbije (SMSTS), odnosno centrali sindikata koji nije registrovan, ne postoji u Opštoj bolnici i nema članova.

Ovo direktno povređuje pravo na slobodno sindikalno organizovanje u skladu sa zakonom, što je ozbiljno krivično delo i teška mrlja na demokratske temelje Srbije koji su ozbiljno ugroženi i u sve većoj opasnosti.

Jer, iako Ustav Republike Srbije jemči slobodu političkog, sindikalnog i svakog drugog udruživanja, Srbija iz dana u dan tone u sve dublji mrak kakokratije, nezakonite vladavine i upravljanja u državnim institucijama ili preduzećima u kojima je vlasnik država.

To upravo pokazuje i ovaj primer gde je jedan direktor nezakonitim činjenjem teško zarađeni novac zaposlenih u uslovima ekonomske krize i mizernih plata u zdravstvu bukvalno dao na “poklon” svom ugašenom takozvanom kućnom sindikatu (sindikat blizak poslodavcu) radi slamanja drugog sindikata.

Malobabić ovim svesno krši zakon i ometa sindikalno udruživanje i delovanje za šta je zaprećena novčana kazna, ali i mogućnost zatvora, posebno ukoliko to čini službeno lice u vrešenju službe, što to on kao direktor to svesno i radi.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će istrajati u svojoj nameri da se poštuju zakoni, posebno kroz naredni politički angažman svojih predstavnika da se nakon promene vlasti izvrši zabrana rada i upravljanja svim licima koji krše zakon u državnim institucijama ili preduzećima u kojima je vlasnik država, kroz ozbiljnu reformu sistema i moralnu dekontaminaciju celokupnog društva.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top