Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Ispitati da li ima korupcije u nabavci tablet računara u JKP Gradska čistoća

SLOGA: Ispitati da li ima korupcije u nabavci tablet računara u JKP Gradska čistoća

Predsednik USS „Sloga“ i narodni poslanik Željko Veselinović dobio je na sudu  direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića koji ga je privatno tužio radi navodne povrede časti  i ugleda.

Popadić  je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra. On je na ime povrede ugleda i časti od Veselinovića tražio 475 000 dinara ili da mu se Veselinović javno izvini preko društvenih mreža i medija.

Međutim, Viši sud u Beogradu je tokom postupka potvrdio da je tačno ono što je Veselinović kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda iznosio u javnost, a to je da je Marko Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

Sama činjenica da je po uređaju plaćeno 32.000 evra, nakon ovoga mora biti predmet ozbiljne istrage u kontekstu borbe protiv korupcije i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj javnoj nabavci.

Takođe, presuda Višeg suda u Beogradu je za sindikat podsticaj da se nastavi sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, posebno javnih nabavki koje vređaju inteligenciju ljudi, poput nabavke pomenutih tableta, ali i iznajmljivanja kamiona, cisterni i još mnogo drugih stvari o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate.

Inače, Marko Popadić je poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, tražili bolje uslove i veće plate, poput Slobodana Nešovića, predsednika sindikata Sloga u Gradskoj čistoći, koji je neosnovano otpušten sa posla, a nakon toga čak i tužen od strane Popadića, koji od njega traži pet miliona dinara nadoknade.

Ovim se nedvosmisleno vidi da u JKP „Gradska čistoća“ postoje “sumnjive nabavke” koje se pokrivaju tužbama i koje treba što hitnije da budu predmet ozbiljne korupcijske istrage.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content