Home » OBAVEŠTENJA » SIRS: Ne podržavamo reforme otpuštanja
SIRS: Ne podržavamo reforme otpuštanja

SIRS: Ne podržavamo reforme otpuštanja

Beograd, 8. jula 2015. – Ministar privrede Željko Sertić zatražio je juče javno podršku radnika i sindikata za reforme koje sprovodi Vlada Srbije, ali i argumentovanu kritiku da bi se našla najbolja rešenja. U tom smislu Sindikat industrijskih radnika Srbije „Sloga“ (SIRS) saopštava sledeće:

SIRS ne može podržati reforme koje će otpustiti 30.000 ljudi iz preostalih preduzeća u restruktuiranju, niti sugerisati radnicima da uzmu socijalni program u vidu otpremnina, budući da je to pitanje isključivo individualna stvar svakog radnika ponaosob koji je godinama ulagao sebe i svoj život u stvaranju nečeg što treba da nestane.

Smatramo da će gašenjem preostalih preduzeća nastati abolicija i prestaće svaka nada da će krivično odgovarati svi oni koji su godinama unazad uništavali srpsku industriju i njene fabrike, sebi stvorili pozamašni kapital, a radnike isterali na ulice.

Posebno ako se u obzir uzme visina otpremnina, koja je za radnike sramno mala, podcenjena i nedostojna svakog dana provedenog na stvaranju nečeg šta treba da nestane preko noći iz njihovih života.

Upravo zbog toga „SIRS“ kao ozbiljna sindikalna organizacija čiji je interes očuvati svako radno mesto u industriji ne može podržati nameru da se da čitav radni vek i znoj srpskog radnika pretoči u jednu mesečnu zaradu njegovog kolege iz zapadne Evrope.

Za SIRS je ključno pitanje – šta će, i gde će radnik sutra?

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top