Home » OBAVEŠTENJA » SINDIKAT SLOGA KOLUBARE OSNOVAO ŠTRAJKAČKI FOND

SINDIKAT SLOGA KOLUBARE OSNOVAO ŠTRAJKAČKI FOND

Beograd, 18.09.2014.godine. –Članovi Sindikata “Sloga Kolubara” osnovali su štrajkački fond, u kome će se od sada isključivo za organizaciju štrajka i protesta prikupljati novac.

sastanak u kolubari

Svakog meseca, od ukupne sume sindikalne članarine, 10 odsto sredstava će ići isključivo za tu namenu.

“Vreme pred nama pokazuje da radnici sve više počinju da shvataju ozbiljnost novouspostavljenog odnosa u svetu kapitala i rada, kao i neophodnost prikupljanja novca za organizovanje štrajkova i protesta”- kazao je Željko Veselinović predsednik Sloge.

On je juče posetio Lazarevac i razgovarao sa Odborom sindikata Sloge u Kolubari, koji je ovih dana započeo ozbiljnu ekspanziju uvećanja članstva.

Prema rečima Predraga Kotlajića, predsednika našeg sindikata u Kolubari i člana Glavnog odbora Sloge, on će na narednom sastanku GO predložiti da svi sindikati u okviru Sloge osnuju štrajkačke fondove koji bi se zvali solidarni i gde bi svi sindikati uz pomoć centrale iz tih fondova finansirali preduzeća koja su u štrajku.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju inicijativu kolega iz Kolubare, uz nadu da će ona postati pelcer za sve sindikate koji ozbiljno misle da pariraju svetu nemilosrdnog kapitala.

Informativna služba USS “Sloga” 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*