Home » OBAVEŠTENJA » SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SRPSKOG SINDIKALNOG FRONTA

Na poziv savetnika Vlade Republike Srbije gospodina Dominika Stros Kana dana 5.novembra 2013. godine održan je sastanak sa osnivačima Srpskog sindikalnog fronta: Konfederacijom slobodnih sindikata, Asocijacijom slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženim sindikatima Srbije Sloga i Industrijskim sindikatom Srbije.

131105ssf

Predsednici sindikata osnivača Srpskog sindikalnog fonta upoznali su gospodina Stros Kana i njegov tim sa nedostatkom socijalnog dijaloga, kao glavnim razlogom za formiranje sindikalnog fronta i ukazali na odlučnost u borbi za zaštitu interesa i prava radnika.

U otvorenom razgovoru sindikati su ukazali na probleme u sprovođenju privatizacije i donošenju novih zakona bez socijalnog dijaloga, bez čega nije moguće sprovođenje neophodnih reformi.

Ukazano je na bezuslovnu potrebu uspostavljanja pravog socijalnog dijaloga, uravnotežene i socijalno – izbalansirane reforme, koje podjednako uvažavaju ekonomsku efikasnost privrede i ekonomske i socijalne potrebe radnika.

Posebno su istakli, krajnje neprihvatljiv predlog izmena i dopuna Zakona o radu, Zakona o štrajku, probleme sa preduzećima u restrukturiranju i druge aktuelne probleme koji utiču na društveni položaj radnika.

Gospodin Stros Kan se složio sa neophodnošću socijalnog dijaloga i potrebom da se čuju i uvaže konstruktivni stavovi i predlozi sindikata i ukazao na neophodnost usaglašenih reformi, kojima bi se obezbedio opstanak srpske ekonomije, a time i budućnost novih generacija.

SRPSKI SINDIKALNI FRONT

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.