Home » SAOPŠTENJA » Rasističko ponašanje direktora Metech iz Smedereva

Rasističko ponašanje direktora Metech iz Smedereva

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju skandalozno i neprimereno ponašanje direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva Waltera Knabea i zahtevaju da se zbog ispoljavanja “kolonijalnog rasizma” odmah izvini srpskim radnicima i da kao “persona non grata” napusti  Srbiju.

Walter Knabe je na društvenim mrežama ilustrovanom fotografijom ispoljio krajnje neprihvatljiv i bizaran odnos njegovog viđenja belgijskog i srpskog naroda, predstavljajući srpske radnike kao koloniju Štrumfova, a belgijske kao kolonijalne inperatore, uz natpis “When  Serbs and and Belgium`s work together”, što znači “kad Srbi i Belgijanci rade zajedno” .

 

Ovako Knabe vidi “Kad Srbi i Belgijanci rade zajedno”

Posebno smo ogorčeni što je od strane Privredne komore Požarevca proglašen za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio „duboko žaljenje“ narodu Demokratske republike Kongo zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Kraljevina Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala centralno-afričku zemlju Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi.

Očigledno je da u nečijim glavama još uvek nije nestao duh rasizma i kolonijlizma, što mi kao sindikat ne možemo prećutati, niti ikada dozvoliti bilo kakvo ponižavanje srpskog radnika i poređenje sa kolonijom Štrumfova, lenjih stvorenja bez inteligencije, cinično kako je to uradio direktor Meteksa Walter Knabe.

O ovome ćemo obavestiti ambasadora kraljevine Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu i zamoliti ih da o ovom skandalu sazna celokupna domaća, evropska i belgijska javnost, kao i sam kralj Filip.

U Beogradu, 20.06.2021.godine

 Informativna služba

Nagrada Privredne komore, za šta?

 

Pitamo se:  šta je sledeće nakom poniženja sa pelenama, klečanjem a sada i rasizmom!?

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*