Home » OBAVEŠTENJA » RADNICIMA ŽELVOZA OBEĆANE DVE PLATE

RADNICIMA ŽELVOZA OBEĆANE DVE PLATE

Beograd,31. januar 2014.- Predstavnicima sindikata radnika Želvoza, od strane ministra Mirovića i njegovog tima,  obećane dve minimalne zarade koje će se isplatiti do 10.februara, zaključak  je sa današnjeg sastanka u Ministarstvu privrede.

Pored isplate dve zarade, donešen je i potpisan Zaključak da će Vlada Srbije, u ponedeljak 3. februara na sednici usvojiti program o rasporedu i korišćenju sredstava za kreditnu podršku privrede u 2014. godini.

Zaključak koji su danas potpisali predstavnici sindikata, rukovodstva i  Ministarstva privrede, podrazumeva  inteziviranje budućeg dijaloga u cilju potpisivanja memoranduma kojim će biti utvrđeni mehanizmi, kojim će ovo ministarstvo pomoći u rešavanju problema, socijalnog programa i realizaciju otpremnina radnika najstarije fabrike za remont šinskih vozila.

“Nakon današnjeg sastanka, doneli smo odluku da ostajemo u zgradi Opštine Smederevo i dalje, očekujemo implementaciju dogovorenog, a konačnu reč daćemo nakon sastanka sa radnicima i međusobnog dogovora sindikata”, kazao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga –Želvoz,  jedan od članova delegacije koja je bila na sastanku u Ministarstvu privrede.

Petočlanu delagaciju sindikata, gradonačelnicu Jasnu Avramović i direktora Želvoza Zorana Jokića, primio je ministar Igor Mirović sa svojim saradnicima, pomoćnikom Mišelom Nikolić i  Mirjanom Milojković šefom kabineta.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*