Home » OBAVEŠTENJA » Prvi maj je za Slogu svaki građanski protest protiv populističke vlasti
Prvi maj je za Slogu svaki građanski protest protiv populističke vlasti

Prvi maj je za Slogu svaki građanski protest protiv populističke vlasti

Beograd, 30.04.2019. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” neće učestvovati u Prvomajskom protestu, budući da je srpska verzija obeležavanja Međunarodnog dana rada postala tradicionalni folklor i velika sindikalna prevara čiji je jedini cilj amortizacija radničkog nezadovoljstva u korist države i poslodavaca.

Učestvavati u protestu sa sindikatima čiji opstanak isključivo zavisi od millosti države i novca koji ubiraju kroz Socijalno-ekonomski savet (SES), a ne iz članarine, ravno je izdaji sindikalnog pokreta i narastajućeg prekarijata.

Umesto tradicionalne prvomajske šetnje i mahanja sindikalnim zastavama, pozivamo ih da istupe iz rada SES-a i prestanu sa davanjem legitimiteta vladi i poslodavcima u daljem uništavanju radništva u Srbiji.

Verujemo da bi po njihovom istupanju iz SES-a Prvomajski protest u Srbiji imao pun smisao, okupio veliki broj ljudi i bio prekretnica u borbi za poboljšanje radno-pravnog statusa svih zaposlenih u Srbiji.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će nastaviti sa svojim ranije donetim aktivnostima i braniti sve one obespravljene u Srbiji, posebno ugrožene anti-radničkim zakonima, i to radimo svih 365 dana u godini.

Posebno smo ponosni što smo kao sindikalna organizacija javno i otvoreno podržali i učestvujemo u građanskim protestima protiv gušenja celog korpusa vladavine prava od strane aktuelne populističke vlasti, a koji se održavaju već nekoliko meseci svake subote u Beogradu i drugim danima širom Srbije.

U Beogradu, 30.04.2019.g

Informativna služba

 

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top