Home » OBAVEŠTENJA » Progon sindikalnog aktiviste u JKP GSP Beograd
Progon sindikalnog aktiviste u JKP GSP Beograd

Progon sindikalnog aktiviste u JKP GSP Beograd

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” obaveštavaju javnost da je u JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ na delu progon sindikalnog aktiviste “Sloge”, radnika na održavanju Miše Božića, koji je bez ikakve najave, razloga i objašnjenja prebačen iz Saobraćajnog pogona „Karaburma u pogon “Zemun” na gore radno mesto.

Smatramo da su pritisak i progon Miše Božića počeli onog momenta kada je on kao aktivista sindikata “Sloga” u Saobraćajnom pogonu GSP „Karaburma“ u toku poslednje dve nedelje učlanio više od 50 članova u sindikat.

Imajući u vidu loše iskustvo iz ranijeg perioda, mišljenja smo da je prebacivanje iz pogona u pogon urađeno isključivo sa ciljem da se Božić zaplaši i da se na taj način zaustavi dalje učlanjavanje u sindikat Sloga u JKP GSP Beograd, što mi kao sindikat svakako nećemo dopustiti.

“Pozivam direktora JKP GSP „Beograd“ Radišu Momčilovića da se odmah uključi u rešavanje navedenog problema i da se Miša Božić odmah vrati u Saobraćajni pogon „Karaburma”, jer ćemo u suprotnom smatrati da je on lično odgovoran za progon sindikalaca i sprečavanje prava i sloboda zaposlenih da se slobodno i bez pritiska sindikalno organizuju u skladu sa zakonom, a koje im uostalom,Ustav Srbije garantuje.

U Beogradu, 09.06.2022. godine

Poptpredsednik USS Sloga i budući gradski odbornik Beograda

Pavle Heđeši

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top