Home » OBAVEŠTENjA » Prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo
Prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo

Prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo

Beograd, 24. septembar 2015.- Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv v.d. direktora Doma zdravlja Smederevo dr. Svetlane Mihić Jovanović zbog sukoba interesa.

0Ona je, samo mesec dana nakon što je izabrana za vršioca dužnosti direktora, odlukom broj 2228/10, od 11.09.2015. godine, uputila na specijalizaciju svoju ćerku dr.stom Jovanu Jovanović i time interesno pogodovala „povezanim licem“ u smislu odredbe čl. 2, Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, dovodeći u sumnju zakonitost, poverenje svojih zaposlenih, ali i građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije.

„Nedopustivo je da se događaju stvari koje jasno stavljaju do znanja da je u Srbiji lični interes iznad interesa građana, te od Agencije očekujemo brzu reakciju u skladu za zakonom i donošenje preporuke za njeno razrešenje“.

Napominjemo da smo najozbiljnije shvatili javni poziv Ministarstva zdravlja koje je nedavno formiralo Radno telo za borbu protiv korupcije kojim se ohrabruje saradnja na suzbijanju svih vidova zloupotrebe u zdravstvenom sistemu, te smo o podnetoj prijavi dopisom obavestili Vladu Srbije, njenog predsednika Aleksandra Vučića, kao i ministra zdravlja dr. Zlatibora Lončara.

„Sada je sve na državi i njenim institucijama da dokažu da je borba protiv korupcije u sistemu zdravstva stvarna, a ne još jedno mrtvo slovo na papiru i preko leđa uzbunjivača koji su skupili snagu i ličnu hrabrost da poštenjem ukažu na anomalije koje godinama izjedaju sistem naše države“.

Dr. Svetlana Mihić Jovanović je odlukom Skupštine grada Smedereva 7. avgusta ove godine postavljena na mesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Smederevo.

 

Predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“

Predrag Đurić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Radim u Domu zdravlja u Smedervu, i član sam sindikata Sloga. Posle ovih Vaših saopštenja i vesti o dodeli specijalizaije mi Vaši članovi doživljavamo strašne ucene.
    Lično je meni jutros pretio da moje dete neće dobiti rešenje za stalno ako ne potpišem peticiju da se Vesna Petković smeni sa mesta predsednika sindikata Sloge kod nas. Ja sam odbila, ali mi je on rekao da moram jer je to po nalogu direktorke.
    Molim Vas da nam neko objasni o čemu se radi.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top