Home » OBAVEŠTENJA » Prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo

Prijava protiv direktorke Doma zdravlja Smederevo

Beograd, 24. septembar 2015.- Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ podneo je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavu protiv v.d. direktora Doma zdravlja Smederevo dr. Svetlane Mihić Jovanović zbog sukoba interesa.

0Ona je, samo mesec dana nakon što je izabrana za vršioca dužnosti direktora, odlukom broj 2228/10, od 11.09.2015. godine, uputila na specijalizaciju svoju ćerku dr.stom Jovanu Jovanović i time interesno pogodovala „povezanim licem“ u smislu odredbe čl. 2, Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, dovodeći u sumnju zakonitost, poverenje svojih zaposlenih, ali i građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije.

„Nedopustivo je da se događaju stvari koje jasno stavljaju do znanja da je u Srbiji lični interes iznad interesa građana, te od Agencije očekujemo brzu reakciju u skladu za zakonom i donošenje preporuke za njeno razrešenje“.

Napominjemo da smo najozbiljnije shvatili javni poziv Ministarstva zdravlja koje je nedavno formiralo Radno telo za borbu protiv korupcije kojim se ohrabruje saradnja na suzbijanju svih vidova zloupotrebe u zdravstvenom sistemu, te smo o podnetoj prijavi dopisom obavestili Vladu Srbije, njenog predsednika Aleksandra Vučića, kao i ministra zdravlja dr. Zlatibora Lončara.

„Sada je sve na državi i njenim institucijama da dokažu da je borba protiv korupcije u sistemu zdravstva stvarna, a ne još jedno mrtvo slovo na papiru i preko leđa uzbunjivača koji su skupili snagu i ličnu hrabrost da poštenjem ukažu na anomalije koje godinama izjedaju sistem naše države“.

Dr. Svetlana Mihić Jovanović je odlukom Skupštine grada Smedereva 7. avgusta ove godine postavljena na mesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Smederevo.

 

Predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“

Predrag Đurić

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*