Home » OBAVEŠTENJA » Potpisan kolektivni ugovor u Leoniju

Potpisan kolektivni ugovor u Leoniju

Prokuplje, 30. januar 2015. godine — U fabrici automobilskih kablova „Leoni“ u Prokuplju juče je potpisan Kolektivni ugovor, saopštio je reprezentativni Sindikat Sloga – Leoni.

0

Ugovor je, u ime fabrike, potpisao gen.direktor Jorg Pehnac, a ispred Sindikata Sloga – Leoni, pregovorima i potpisivanju su prisustvovali predsednik sindikata Daniel Paunović i član UO Miroslav Stefanović .

Predsednik Sindikata Daniel Paunović je rekao da je zadovoljan potpisanim ugovorom jer je njime zadržan minuli rad kod predhodnog poslodavca, kao i da je sadašnjim ugovorom on uvećan sa dosadašnjih 0.4 odsto na 0.5 odsto. Takođe, cena osnovne zarade je uvećana za 2 odsto.

Prema aktuelnom Zakonu o radu, juče je istekao krajnji rok za potpisivanje novih kolektivnih ugovora.

1

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” čestitaju kolegama iz Leonija na uspešnom kolektivnom pregovaranju i potpisivanju u zakonskom roku, čime su izbegli mnogo nepovoljniju mogućnost da poslovodstvo preduzeća plate i obaveze prema radnicima primenjuje isključivo po odredbama postojećeg Zakona o radu.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*