Home » OBAVEŠTENJA » Poštari najavili protest ispred Pošte u Takovskoj

Poštari najavili protest ispred Pošte u Takovskoj

Sindikat radnika pošte Sloga najavio je danas da će u sredu 28. septembra, sa početkom u 14:30 časova održati protest na platou ispred glavnog ulaza u JP „Pošta Srbije“, u Takovskoj broj 2, u Beogradu.

Cilj njihovog okupljanja je ukazivanje na meterijalni položaj zaposlenih u JP “Pošta Srbije”.  

Njihovo obaveštenje objavljujemo u celosti

Imali smo dobru volju da mnogobrojne probleme radnika pošte rešimo mirnim putem za pregovaračkim stolom ali, obzirom na to da se nadležni nisu udostojili da odgovore na naše opravdane zahteve usmenim niti pisanim putem, pravdu ćemo, kao i uvek, potražiti na ulici.

Pozivamo sve nezadovoljne i ugnjetavane radnike i radnice pošte, da se u sredu, 28. septembra tekuće godine, u 14 časova i 30 minuta, u što većem broju okupimo ispred sedišta našeg preduzeća u ulici Takovska broj 2 u Beogradu, na platou ispred glavnog ulaza u poštu.

Osamnaest meseci strahovlade aktuelnog poslovodstva, desetine i stotine milijardi dinara, koje su radnici pošte teškom mukom zaradili, su davane šakom i kapom pojedincima i organizacijama bliskim vladajućoj stranci, stotine časnih i poštenih ljudi su napustili poštu jer nisu hteli da trpe nepravdu i rade duple norme kako bi, sa druge strane, stotine neradnika koje parazitiraju od marta prošle godine mogli da prime svoje neopravdano visoke plate kao nagradu za deceniju „botovanja“ za svoje gazde.

Mi kažemo: Dosta je bilo! Uzeli su nam sve ali ne mogu da nam uzmu dostojanstvo. Zadnji je čas da se složimo i umnožimo i da im pokažemo i dokažemo da i dalje imamo ono što oni nikada neće imati: ponos i čast!

Dođite, pošteni ljudi, nemamo više šta da čekamo!

U nastavku prijava za održavanje javnog skupa

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.