Home » OBAVEŠTENJA » Poskupljenje struje će biti novi udar na standard stanovništva

Poskupljenje struje će biti novi udar na standard stanovništva

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović smatra da ima prostora da EPS ostvari uštede u svom poslovanju kako ne bi bilo potrebe da do poskupljenja dođe, ali da je za Vladu najjednostavnije rešenje da struja poskupi te ga nadležni zato i najavljuju.

– Lošim kadrovskim rešenjima i neprofesionalnim rukovođenjem vlast je uspela da u potpunosti upropasti Elektroprivredu Srbije. Umesto osmišljavanja strategije kako da se EPS izbavi iz teškog položaja u koji je došao, vlastima je daleko lakše da dozvole poskupljenje struje kako bi preduzeću omogućili funkcionisanje. To će da dovede do novog udara na standard stanovništva. U kriznim uslovima u kojima se nalazimo vlast ne samo da ne bi smela da povećava cenu struje već bi morala da pronađe način kako da je smanji i tako pomogne građanima – kaže Veselinović za Danas.

Prema njegovim rečima, iako ministarka Mihajlović najavljuje pomoć onima koji neće biti u stanju da plaćaju račune za struju usled niskih primanja, ona će biti mala i njom neće biti obuhvaćeni svi kojima će biti potrebna.

– Epilog će biti takav da će pomoć dobiti samo deo socijalno ugroženih građana, ali će biti reč o niskim iznosima pa će im biti nedovoljna za izmirivanje računa za struju – smatra Veselinović.

Opširnije na: Vladi lakše da građanima digne cenu struje nego da popravi EPS

Izvor: danas.rs, autor: G. Vlaović

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*