Home » KAMPANJE » PODRŽIMO GENERALNI ŠTRAJK RADNIKA „GOŠE“ I HRABRIH RADNICA „FORI TEKSTIL-A“!

PODRŽIMO GENERALNI ŠTRAJK RADNIKA „GOŠE“ I HRABRIH RADNICA „FORI TEKSTIL-A“!

Beograd,09. 04.2017. – Saopštenje Studentskog fronta

Radnici u Srbiji su u očajnom položaju! Mi ćemo za nekoliko godina biti ti radnici!

NEMA BORBE PROTIV VLASTI BEZ EKONOMSKIH ZAHTEVA!

KO NE POSTAVLJA EKONOMSKE ZAHTEVE A BORI SE PROTIV VASTI SAMO ŽELI DA ZAUZME MESTO ONIH KOJI VLADAJU!

Organizujmo se u odbrani radničkih prava tako što ćemo podržati radničke štrajkove i zahteve koji su danas aktuelni.

Hrabre radnice fabrike Fori tekstil, njih oko 400, koje su 28. marta odbile gnusni zahtev slovenačkog poslodavca da rade 12 sati bez prava na nadoknadu za prekovremeni rad.

Odlično organizovanom akcijom, disciplinovano i solidarno radnice i prve i druge smene su radile po osam sati odbivši da na poslu ostanu prekovremeno a jedinstvenim nastupom su onemogućile poslodavca da preduzeme mere odmazde nad njima.

Podržimo generalni štrajk u koji su radnici Goše stupili kako bi se izborili za svoja najosnovnija radnička prava. Stanje u toj fabrici je toliko loše da je radnik tamo izvršio samoubistvo zbog bede.Mi ćemo sutra biti na njihovim mestima ako nešto ne promenimo! Od slovačkog poslodavca zahtevamo da odmah isplati svih zaostalih 20 zarada, da plati doprinose za radni staž u protekle četiri godine i overi zaposlenima zdravstvene knjižice. Slovački poslodavac ŽOS Trnava preneo je vlasništvo Goše na firmu Lisnart holdings limited, takođe u vlasništvu slovačkog privatnog kapitala. Cilj tog „manevra“ je kako bi se radnici Goše zavarali ne bi li prekinuli generalni štrajk bez da njihovi zahtevi budu usvojeni.

#studentipodržavajuradnike

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*