Home » КАМПАЊЕ » ПОДРЖИМО ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК РАДНИКА „ГОШЕ“ И ХРАБРИХ РАДНИЦА „ФОРИ ТЕКСТИЛ-А“!
ПОДРЖИМО ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК РАДНИКА „ГОШЕ“ И ХРАБРИХ РАДНИЦА „ФОРИ ТЕКСТИЛ-А“!

ПОДРЖИМО ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК РАДНИКА „ГОШЕ“ И ХРАБРИХ РАДНИЦА „ФОРИ ТЕКСТИЛ-А“!

Београд,09. 04.2017. – Саопштење Студентског фронта

Радници у Србији су у очајном положају! Ми ћемо за неколико година бити ти радници!

НЕМА БОРБЕ ПРОТИВ ВЛАСТИ БЕЗ ЕКОНОМСКИХ ЗАХТЕВА!

КО НЕ ПОСТАВЉА ЕКОНОМСКЕ ЗАХТЕВЕ А БОРИ СЕ ПРОТИВ ВАСТИ САМО ЖЕЛИ ДА ЗАУЗМЕ МЕСТО ОНИХ КОЈИ ВЛАДАЈУ!

Организујмо се у одбрани радничких права тако што ћемо подржати радничке штрајкове и захтеве који су данас актуелни.

Храбре раднице фабрике Фори текстил, њих око 400, које су 28. марта одбиле гнусни захтев словеначког послодавца да раде 12 сати без права на надокнаду за прековремени рад.

Одлично организованом акцијом, дисциплиновано и солидарно раднице и прве и друге смене су радиле по осам сати одбивши да на послу остану прековремено а јединственим наступом су онемогућиле послодавца да предуземе мере одмазде над њима.

Подржимо генерални штрајк у који су радници Гоше ступили како би се изборили за своја најосновнија радничка права. Стање у тој фабрици је толико лоше да је радник тамо извршио самоубиство због беде.Ми ћемо сутра бити на њиховим местима ако нешто не променимо! Од словачког послодавца захтевамо да одмах исплати свих заосталих 20 зарада, да плати доприносе за радни стаж у протекле четири године и овери запосленима здравствене књижице. Словачки послодавац ЖОС Трнава пренео је власништво Гоше на фирму Лиснарт холдингс лимитед, такође у власништву словачког приватног капитала. Циљ тог „маневра“ је како би се радници Гоше заварали не би ли прекинули генерални штрајк без да њихови захтеви буду усвојени.

#студентиподржавајураднике

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top