Home » OBAVEŠTENJA » Podrška NIN-u
Podrška NIN-u

Podrška NIN-u

Beograd, 21.07.2017.- 

Naslovna strana nedeljnika NIN, u pravom smislu oslikava i ilistruje ekonomsko i socijalno stanje države koja uskraćuje elementara prava svojim građanima i ubeđeni smo da uredništvu nije bila namera da povredi bilo čija osećanja, već da ukaže i pokrene široku debatu u javnosti o životu u državi koja uskraćuje elementara prava svojim građanima, poput prava na rad i pravičnu zaradu.

Napadi na NIN preko kritika ilustracije jedne novinarske naslovnice za “Slogu” predstavljaju klasičnu zamenu teza u kojoj se vidi jasna namera vlasti i njenih oponenata da se javnosti predstavi nešto što ne stoji.

Takvi napadi za cilj imaju isključivo plasiranje teza i lažnih dilema, u ovom slučaju tvrdnjama o povredi osećanja žrtava holokausta, kako se ne bi debatovalo o tome da je Srbija zemlja jeftine radne snage, a njeni radnici žrtve najgrublje radne eksploatacije.

Da se radi o čistoj eksploataciji govori i sama činjenica da Vlada nastavlja pogubnu politiku subvencija stranim investitorima, ali i da na krajnje mizeran način sada pokušava svoje građane da gurne u koncesiju prodaje njihove jeftine radne snage.

Ta koncesija je ubeđivanje nezadovoljnih radnika da trpe svoje poslodavce i čekaju neko bolje vreme, dok oni ostvaruju sebi i političkoj eliti dugoročnu egzistenciju i sticanje bogatstva.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” je važno da se o položaju radnika piše i govori, podržavamo NIN i verujemo da će i drugi mediji bez straha širom Srbije nastaviti sa pisanjem o ekonomskim i radničkim temama i na taj način jačati uticaj na buđenje svesti, empatije i solidarnosti kod ljudi.

Informativna služba

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top