Home » OBAVEŠTENJA » Otpuštaju bolesne i trudne!

Otpuštaju bolesne i trudne!

Izvor: Newsweek, 12. maj 2016.

Sve što ste do sada mogli da čujete o Juri je tačno. Više puta sam posle prijava radnika pokušavao da tamo uđem. To je država u državi! Zabranjuju sindikalno organizovanje, što je protivno ustavu i zakonu, niko im ne može ništa. Ili neće, kaže za novi broj nedeljnika „Newsweek“, Ivan Krstić, poverenik Sloge za Leskovac.

Capture

– U Rači, gde takođe postoji pogon Jure, pre nekoliko godina smo poveli postupak za vraćanje radnika na posao, neopravdano su ga izgubili. Recimo, jedan radnik je u godinu dana samo 20 dana bio na bolovanju. Odsustovao je s posla zbog hitne operacije i drugi put što mu je supruga izgubila bebu u sedmom mesecu trudnoće. Odmah su ga oterali. Nekoliko žena su otpustili jer su ostale trudne… Bez obzira na sudska rešenja, Korejci ih nisu vratili na posao…

Opširnije u štampanom izdanju Newsweeka, u tekstu “ Grobnica sa živim ljudima“, autorke Branke Mitrović.  Foto: Snežana Nikolić.

 

Informativna služba

 

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

ca

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*