Home » OBAVEŠTENJA » Osuda pretnji portalu Kolubarske.rs

Osuda pretnji portalu Kolubarske.rs

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju pretnje tužbom portalu Kolubarske.rs od strane direktorke doma zdravlja Valjevo, dr. Branke Antić, povodom objavljenog teksta „Direktor doma zdravlja se oglušila o Naredbu Ministarstva zdravlja, na osnovu saopštenja Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

Umesto na telefonski poziv Kolubarskih da odgovori na činjenice koje je sindikat izneo u saopštenju, direktorka je počela da preti tužbom “ko ste vi da saopštavate to i da prenosite saopštenja Sindikata?”

Sloga ovu neosnovanu i zakonski neutemeljenu pretnju smatra direktnim pritiskom na slobodu javnog informisanja o čemu bi trebala da se oglase i osude i novinarska udruženja.

Činjenica je da, kako tvrdi naš sindikat, nije postupila u skladu sa naredbom ministarstva u kojoj jasno stoji da se zaposleni primaju u radni odnos na neodređeno vreme, već je bahatošću i samovoljom jednom broju medicinskih radnika dala da potpišu ugovor o radu na određeno, a jednom broju se “zahvalila” tako što im je nedavno raskinula ugovore o radu.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo je tipičan primer one grupacije koja, kada je imenuju na javnu funkciju misli da je taj posao njena privatna imovina i u tom duhu se i ophodi.

Još jednom je pozivamo da preispita svoje odluke i u radni odnos na neodređeno vreme primi sve one koji ispunjavaju uslove na osnovu Naredbe Ministarstva zdravlja, ali i da se izvini uredništvu portala” Kolubarske rs” na praznim, neodrživim i besmislenim pretnjama.

U Beogradu, 25.05.2020.godine

Informativna služba

 

Povezana vest:  Dr. Branka Antić: Navodi sindikata nisu tačni, a Kolubarske.rs će dobiti tužbu

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*