Home » OBAVEŠTENJA » Nacrt novog Zakona o parničnom postupku je i antiradnički!

Nacrt novog Zakona o parničnom postupku je i antiradnički!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se oštro protive nacrtu novog Zakona o parničnom postupku jer će njegovom primenom radnicima i socijalno ugroženim kategorijama građana biti onemogućeno ostvarivanje pravde.

Zahtevamo i pridružujemo se advokatima koji su podigli svoj glas da se nacrt zakona odmah povuče iz javne rasprave, jer je po nama on oktroisan, kao i mnogi do sada doneti zakoni, sa jedinim ciljem da se zaštiti interes kapitala i pojedinaca usvojanjem poslaničke većine na “zvonce“, bez  logičkog razmišljanja o posledecima.

Izmenom zakona, koji je po nama i antiradnički, radnicima koji su ili će dobijati nezakonite otkaze od svojih poslodavaca, biće uskraćeno pravo na pravično suđenje, jer bi morali da plate takse unapred. Pitanje je – sa kojim novcem radnik to može da finasira ako je izgubio posao?

Plaćanje taksi unapred je pogubno i po sve one kojima se godinama uskraćuje pravo na topli obrok i regres, zbog čega su mnogi podneli tužbe pred nadležnim sudovima.

Ukoliko ne dođe do povlačenja zakona, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će podržati svaki protest advokata i pozvati sve članove i simpatizere da im se priključe i usprotive se nametanju zakona kojim se većini građana onemogućava ostvarivanje prava na pravdu.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content