Home » OBAVEŠTENJA » MINISTAR RADULOVIĆ DA SE VRATI ZA PREGOVARAČKI STO, A NE DA TVITUJE
MINISTAR RADULOVIĆ DA SE VRATI ZA PREGOVARAČKI STO, A NE DA TVITUJE

MINISTAR RADULOVIĆ DA SE VRATI ZA PREGOVARAČKI STO, A NE DA TVITUJE

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju ministra privrede Sašu Radulovića da se vrati za pregovarački sto, razgovara sa sindikatima o svim predloženim članovima izmena zakona o radu, a ne da se oglašava na društvenim mrežama tvitovanjem i stavlja u fokus probleme vezane za naknade za godišnji odmor, bolovanja, regres, bonus, topli obrok i prevoz.

tviterTatalno je neprofesionalno, posebno za čoveka koji je dobitnik nagrade „Reformator godine“ da nastavlja ubeđivanje javnosti o neophodnosti izmena zakona o radu, tako što dijalog zamenjuje društvenim mrežama. Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su oduvek insistirali na dijalogu, na javnosti celog postupka, tripartitnom odlučivanju i donošenju rešenja od strane svih relevantnih učesnika u dijalogu.

Podsećamo ministra da je proces javne rasprave oko izmena zakona o radu prekinut jednostrano od strane države, koja očigledno nije spremna da argumentovano uđe u dijalog sa sindikatima, u kome bi se konsenzusom došlo do rešenja na obostranu korist.  Takođe, sam ministar je doprineo ovome i odlagao zakazane sastanke sa sindikatima koji su se kasnije i ne našom krivicom pretvorili  u „vuvuzela dijalog“!

Stavljati u fokus naknade za godišnji odmor, bolovanja, regres, bonus, topli obrok i prevoz kao jedine probleme donošenju izmena zakona o radu, nije u duhu demokratije i demokratskog društva, ovo vidimo kao namerno skretanje pažnje sa daleko važnijih odredaba članova zakona kojih ima više od 200.  Ovim se samo nanosi šteta celom društvu,  pravi se jaz između javnog i privatnog sektora, a zaposleni u javnom doživljavaju kao „paraziti“ – što je veoma opasno za ceo sistem!

Mi, u Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ sa državom i samim ministrom imamo dosta toga da razgovaramo na temu budućeg puta srpske ekonomije i socijalnom položaju zaposlenih i nezaposlenih, posebno o minimalnoj ceni rada u realnom, tj. privatnom  sektoru i budućnosti zaposlenih u preduzećima  u restruktuiranju.

Informativna služba USS Sloga

——————————————————————————————————————–

Pogledajte šta je tvitovao ministar

http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/u-javnom-sektoru-manje-naknade-za-odmor-i-bolovanje_451553.html

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top