Home » OBAVEŠTENJA » KONFERENCIJA ZA NOVINARE

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” održaće sutra 18.07.2014. godine sa početkom u 12 časova konferenciju za štampu u Press centru Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova br. 6/III. /Najava/

Govoriće: Željko Veselinović, predsednik, potpredsednici sindikata i članovi Glavnog odbora

Tema: ko, zašto i kako pokušava da uruši Udružene sindikate Srbije Sloga

Obrazloženje:

Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” održao je vanrednu sednicu nakon što je jedan manji deo članova Glavnog odbora pokušao na nelegalan način, bez sazivanja Kongresa kao nejvećeg tela sindikata smenu Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije Sloga, dok se isti nalazio van Beograda i na odmoru.

Na sednici kojoj je prisustvovalo 26 od ukupno 41 članova Glavnog odbora, uz telefonsku podrušku još tri člana, Željku Veselinoviću je pružena apsolutna, bezrezervna i puna podrška, a oštro osuđen nasilan i vaninstitucionalni pokušaj  njegove smene, upad i zaposedanje kancelarije Sindikata uz angažovanje privatnog obezbeđenja.

Ko, zašto i kako pokušava da uruši Udružene sindikate Srbije Sloga  i koji su motivi za pokušaj slamanja najglasnijeg radničkog sindikata izmišljenim i fabrikovanim krivičnim prijavama protiv Veselinovića u trenutku kada se u Skupštini usvojaju Izmene Zakona o radu i Zakona o PIO, ima li u tome političke pozadine i direktnog uplitanja u rad sindikata, i kako su Udruženi sindikati Srbije Sloga reagovali na to, odgovore će dati predsednik Sloge Željko Veselinović, potpredsednici sindikata i članovi Glavnog odbora.

Konferenciju je moguće pratiti i uživo preko sledećeg linka:  http://presscentar.uns.org.rs/live-stream.html

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*