Home » OBAVEŠTENJA » JKP „Izvor“ Vladimirci stupa u štrajk upozorenja

JKP „Izvor“ Vladimirci stupa u štrajk upozorenja

Beograd, 30.10.2014. godine — Sindikat „Sloga“ zaposlenih u Javno komunalnom preduzeću „Izvor“ Vladimirci doneo je danas odluku o stupanju u štrajk upozorenja, koji će početi u ponedeljak, 3. novembra, u 11 časova, u krugu poslovnog prostora.

strajkUkoliko u roku od sedam dana ne dođe do ispunjavanja zahteva zaposleni će stupiti u generalni štrajk, uz minimum procesa rada od 25 odsto, što znači smanjeno odnošenje smeća i distribuciju vode.

Zahtevi zaposlenih su obezbeđenje sredstava za hitnu isplatu pet od sedam zaostalih zarada, povećanu pomoć osnivača SO Vladimirci u stabilizovanju trenutne teške materijalne situacije u JKP „Izvor“ i obezbeđenje energenata najkasnije u roku od sedam dana od dana stupanja u štajk upozorenja, kao i promene u organizaciji poslovanja i preuzimanje obaveze od strane osnivača da obezbeđuje sredstva za tekuće poslovanje preduzeća.

„Poslednju zaradu smo primili za mesec mart, a uplate za socijalno i penziono se ne realizuju  od aprila meseca 2014. godine. Početkom maja ove godine preduzeću je isključena električna energija i mi sada u službenim prostorijama nemamo grejanja i normalne uslove za svakodnevni rad.  Da stvar bude još gora, neizvesnost zbog neisplaćenih zarada nam ugrožava egzistencijalno pravo na život i stvara depresiju, pa samim tim ugrožava i naše porodice, jer nemamo novca za plaćanje sopstvenih režija kojima smo opterećeni“.

Dragan Krstić, predsednik Sindikata JKP Izvor Sloga

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*