Home » OBAVEŠTENJA » Jačati socijalni i materijalni status zaposlenih u medijima

Jačati socijalni i materijalni status zaposlenih u medijima

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” na Svetski dan slobode medija pozivaju sve vlasnike medija u Srbiji da u okviru svojih mogućnosti jačaju socijalni i materijalni status svojih zaposlenih i omoguće im sindikalno organizovanje u svojim medijskim kućama.

Istovremeno smo zabrinuti što je novinarstvo u Srbiji kao zanat sve više pod okupacijom centralizovane vladine propagande, koja nam sistemski uništava živote, uništava slobodu izražavanja, kritičkog razmišljanja i onemogućava pristup tačnim informacijama.

Ovo za posledicu ima ozbiljno i nekažnjeno pljačkanje države i njenih resursa, plansko zaglupljivanje naroda, uništavanje obrazovnog sistema nacije, racionalnog razmišljanja, gubitka empatije i solidarnosti sa drugima.

Mediji treba da imaju osnovnu ulogu u osiguravanju zdrave i prosperitetne demokratije, a ne da zaglupljuju sopstveni narod i pretvaraju ga u avatare koji treba da žive u državi – bajci izmišljenog blagostanja.

Uprkos tome, ističemo da ipak postoje i određeni broj racionalnih i nezavisnih medija koji veoma profesionalno obrađuju dnevne teme, na čemu smo im kao sindikat veoma zahvalni, jer daju prostora za argumentovanu društvenu polemiku i da se čuje mišljenje suprotno od onog koje nam se od strane propagandista iz vlasti svakodnevno nameće.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*