Home » OBAVEŠTENJA » Inspekcija rada utvrdila nepravilnosti u ZC Užice

Inspekcija rada utvrdila nepravilnosti u ZC Užice

Izveštaj inspektora rada konstatovao nepravilnosti u Zapisniku o izvršenom vanrednom inspekcijskom nadzoru u Zdravstvenom centru Užice, doneo Rešenje o uklanjanju nepravilnosti i podneće  prekršajnu prijavu nadležnom sudu.

Sindikat Sloga je predhodno ukazao na konstantne nepravilnosti za koje smatra odgovornim direktora Zdravstvenog centra Užice, Miloša Božovića, koji je na bahat i sebi svojstven način uskraćivao zakonom zagarantovana prava zaposlenih u ovoj ustanovi, u konkretnom primeru zaposlene u toj ustanovi Vesne Žunić.

Predhodno je Odeljenju inspekcije rada za Zlatiborski okrug sa sedištem u Užicu, podneta predstavka Vesne Žunić iz Užica, člana Sindikata Sloga, zaposlene u ZC-Užice – OJ OPŠTA BOLNICA Užice.

Postupajući po navedenoj predstavci, inspektor rada Zoran Mihajlović, izvršio je vanredni inspekcijski nadzor iz oblasti radnih odnosa i konstatovano povrede prava u korišćenju godišnjeg odmora, i niz drugih nepravilnosti po pitanju obračuna radnih sati.

Izvor: FB , https://web.facebook.com/glisov/posts/10218333251903478

 

 

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content